za 28 dec 12:00 - 16:00

Abe de Verteller en de mooiste kerstverhalen

28 dec
  • za 28 dec
    Museumkerk

Op zaterdag 28 december brengt Abe de Verteller sfeer in de donkere, winterse dagen. Hij vertelt op deze dag de mooiste verhalen over de feestdagen in de Museumkerk. Laat je betoveren.

Kom in de feestdagensfeer en luister naar de volgende verhalen:

De kerst van Michiel van de Hazelhoeve
Een Zweeds verhaal van Astrid Lindgren over de ondeugende Michiel die ook de armen een groots kerstfeest bezorgt en ondertussen een echte weerwolf vangt.

Wolven in de kerstnacht
Een Zweeds volksverhaal over een man die in zijn slede kado's gaat kopen voor zijn kinderen, maar de duisternis valt snel in en wolven huilen.

Vadertje Vorst
Een Russisch sprookje over een boze stiefmoeder die haar stiefdochter op een dag achterlaat in het bos. Daar vindt Vadertje Vorst haar.

Het meisje met de zwavelstokjes
Een sprookje van Hans-Christian Andersen
over een arm meisje dat op een koude oudejaarsavond zwavelstokjes probeert te verkopen.

De starttijden voor elke verhalenronde zijn:

De verhalenverteller

Het vertellen van verhalen zit Abe in het bloed.  Sinds 2004 is hij professioneel verhalenverteller. In 2016 werd hij verkozen tot beste entertainer van het jaar tijdens de Fantasy Awards.
Meer informatie op www.abedeverteller.nl

Of het nu buiten sneeuwt of niet, kom binnen en laat je betoveren door de mooie verhalen.

Geschikt voor jong en oud. Aanmelden is niet noodzakelijk. Er zijn geen extra kosten aan dit evenement verbonden, u hoeft enkel een toegangskaartje bij de ingang te kopen.