Walter Vargas via Flickr
do 19 dec

Luce - Een oplichtend sprookje

Expositie
19 dec
-
5 jan
  • 19 dec - 5 jan
    Museum Schokland

Vanaf 18 december komt Museum Schokland in een bijzonder licht te staan. De kunstenaars van de Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) presenteren dan hun project 'Luce' in en om het museum. 

Een oplichtend sprookje aan het eind van het jaar, dat is wat KVF met 'Luce' (betekenis: licht) wil neerzetten. In de donkere, koude decembermaand, staat het project symbool voor hoop, licht en warmte. 

De kunstenaars hebben zich voor dit project laten inspireren door de museumkerk, alsook de geologische, archeologische en historische voorwerpen in en om Museum Schokland. Aan de hand hiervan hebben zij kunstwerken ontworpen. Het centrale uitgangspunt is daarbij dat de objecten licht geven. 

Deelnemende kunstenaars:
Jeanette Plantenga, Rob van den Broek, Alice Bunt, Mannie Krak, Linde Gadellaa, Stieneke Oeverbeek, Alda Koning, Michel Bongertman, Sietse van der Wal, Jan van Koningsveld, Clara van den Hout, Ingrid Slaa, leerlingen van basisschool Het Lichtschip uit Ens o.l.v. Monica Sierat, een groep van zes en zevenjarige leerlingen o.l.v. Rachel Onstwedder, Ulrike van der Gronden en Carla Reijrink, twee cursisten van keramiekdocente Hester Kornelis van Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

De officiële opening vindt op woensdag 18 december plaats (voor genodigden). Vanaf 19 december is de tentoonstelling voor publiek geopend. 

In samenwerking met de Kunstenaars Vereniging Flevoland.

Uw entreekaart geeft automatisch toegang tot de expositie. Voor museumkaarthouders is de entree vrij.