ma 20 apr - zo 31 mei

Museum online

20 apr
-
31 mei
  • 20 apr - 31 mei
    Museum Schokland
    niet reserveerbaar

Museum Schokland is net als alle musea in Nederland tot in ieder geval 19 mei gesloten in verband met Covid-19. Graag geven we jullie daarom online een klein kijkje in ons museum. Museumgids Johannes geeft een korte tour door ons museum en vertelt meer over de fascinerende geschiedenis van Werelderfgoed Schokland.

In een tijd waarin het publiek binnen moet blijven en het stil is in de musea, bieden wij museumliefhebbers de kans om toch onze museumschatten te bekijken. Maak een korte online tour met rondleider Johannes ten Have. Hij vertelt je meer over de geschiedenis van dit unieke stukje Nederland en over enkele bijzondere stukken uit de collectie, waaronder ons pronkstuk: de 4000 jaar oude voetafdrukken.  Zij behoren tot de oudste van Europa. 

Daarnaast zijn er op onze website veel leuke thuisopdrachten te vinden, waaronder opdrachten uit de expeditie-kit, kleurplaten en filmpjes. 

Bekijk ook het filmpje met kunstenaar Paul Dikker. Hij vertelt meer over zijn tentoonstelling die sinds februari in ons museum hangt.