Archeologiedag 2018

Archeologiedag 2018

zo 14
oktober
  • zo 14 okt
    11:00 - 17:00
    Museum Schokland
    geen reserveringen

Ook dit jaar is er weer van alles te beleven en te doen voor jong en oud op Schokland tijdens de Nationale Archeologiedag op zondag 14 oktober. Zet je het alvast in je agenda?

De Archeologiedag organiseert Museum Schokland in samenwerking met Werelderfgoed Schokland, Flevolandschap en Toerisme Schokland. Het doel is een superleuke dag te organiseren voor jong en oud, waarbij de vele en bijzondere archeologische bodemschatten van Schokland en omgeving een belangrijke rol spelen. Er is deze dag van alles te doen, bijvoorbeeld: een rondrit over Schokland met de kar, re-enactors die je laten zien hoe men leefde in de tijd van de jagers-verzamelaars en samen met een archeoloog een bodemboring maken. En vergeet niet de lezingen over het oude schip dat nu wordt opgegraven: men heeft zelfs de overblijfselen van de oude scheepskat teruggevonden!

 

Bezoekers kunnen deelnemen middels een knipkaart die te koop is voor € 7,50

Deze knipkaart geeft tevens toegang tot de kar, zonder knipkaart kunt u daar niet op meerijden. De laatste kar richting de Gesteentetuin vertrekt om 15.30 u vanaf het museum.

Kijk hier voor meer informatie.

© Museum Schokland

powered by Peppered