Voordracht Pamela Koevoets 'Assepoes, een lied van Vertrouwen'

Voordracht Pamela Koevoets 'Assepoes, een lied van Vertrouwen'

zo 18
november
  • zo 18 nov
    15:00 - 16:00
    Museumkerk
    Vanaf 31 december 00:00

Voordracht door Pamela Koevoets

Assepoes, een lied van vertrouwen

Nog t/m 6 januari 2019 kan het publiek in Museum Schokland de tentoonstelling ‘Kleiige Zee’ van Suzanne Glerum bezoeken. Haar doeken met polderlandschappen in olieverf worden geëxposeerd in de pastorie van de kerk op Schokland. In aansluiting op deze krachtige expositie, draagt voordrachtskunstenaar en schrijfster Pamela Koevoets zondagmiddag 18 november haar "Assepoes, een lied van vertrouwen" voor. Een prikkelend ritmisch geschreven verhaal voor mensen in de leeftijd van 10 tot 80.

 


Deze humoristische en filosofische versie van het oudst bekende verhaal ter wereld gaat in de kern over de sprankelende goedheid die we als mens op directe wijze kunnen ervaren. En hoe we deze kant van onszelf ondermijnen. Het publiek wordt tijdens de voordracht meegenomen naar een klein koninkrijk waar balans heerst in handel drijven, grondbezit, en de relaties in een gezin. De balans wordt wreed verstoord. Twee jonge mensen heroveren hun heldere blik, ook op waar de vijand huist, en weten de vrede -in het klein en in het groot- te herstellen.

 


Het boek "Assepoes" won de Europese Kaas & Kappes Prijs en is uitgegeven door De Bezige Bij. De toneelversie wordt al jaren opgevoerd in Duitsland en Frankrijk.

 

De voordracht “Assepoes, een lied van vertrouwen” in de kerk op Schokland vindt plaats op zondag 18 november en begint om 15.00 uur. Geïnteresseerden kunnen de voordracht bijwonen tegen betaling van de reguliere museum entreeprijs van € 7,50 Men heeft dan uiteraard ook toegang tot het museum. Bezoekers met een Museumkaart hebben gratis entree bij het museum en kunnen de voordracht gratis bijwonen.

© Museum Schokland

powered by Peppered