Scandinavië Markt Schokland 2019

Scandinavië Markt Schokland 2019

11 & 12 mei 2019
27 mrt
-
13 mei
  • wo 27 mrt - ma 13 mei
    Museum Schokland
    T 0527 760 630

Achtste editie Scandinavië Markt op Schokland op 11 en 12 mei

Een volle markt met veel activiteiten -

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei organiseert Museum Schokland de achtste versie van de Scandinavië Markt. Alle marktkramen zijn gevuld en het activiteitenprogramma is definitief. De die-hard Scandinavië-liefhebber kan zijn hart ophalen; het wordt een fantastisch weekend voor jong en oud!

 

De Scandinavië markt is een leuke dag uit voor het hele gezin. De volle markt heeft dit jaar tachtig kramen met een enorm scala aan Scandinavische producten. De sfeervolle stands staan verspreid over het museumterrein en bieden vrijwel alles op het gebied van wonen & design, outdoor & reizen, lekker eten en mode & handvaardigheid. Rondom de markt zijn er verschillende workshops voor jong en oud en zijn er gedurende het weekend interessante lezingen over Scandinavië waarin diverse onderwerpen aan bod komen. Fotograaf en Scandinavië-kenner Jan Smit komt vertellen over het Noorderlicht en Askja Reizen geeft een lezing over Spitsbergen. Abel de Verteller neemt het publiek mee in spannende mythische verhalen en saga uit Scandinavië en Erik de Noorman laat zien hoe men vroegen leer bewerkte tot handige gebruiksvoorwerpen. Zowel in de kerk, als op het buitenterrein zijn er gedurende het weekend muzikale optredens van o.a. vocaal ensemble Telys, een Nyckelharpa speelster en Par Hasard. Kinderen kunnen schaapjes aaien bij de kudde Noorse schapen en de Scandinavische hondenrassen van Scandia zijn beide dagen ook aanwezig. De Strandhoeve geeft workshops blaaspijpschieten en laat het publiek kennismaken met enkele basisvaardigheden van bushcraften. Het volledige programma is te vinden op de website van Museum Schokland: www.museumschokland.nl. Op beide dagen is de markt toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Museum Schokland

Bezoekers van de Scandinavië Markt hebben met hun entreekaartje uiteraard ook toegang tot de tentoonstellingen van Museum Schokland. In het museum gaat de bezoeker letterlijk op ontdekking door de geschiedenis van het gebied Schokland, reeds in 1995 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. De bezoeker bewandelt een tijdspad vanaf het ontstaan in de voorlaatste ijstijd, ontdekt alles over 10.000 jaar bewoningsgeschiedenis, het zware eilandleven en de strijd tegen het water. De presentatie in het museum sluit af bij het moment toen Schokland uiteindelijk, na de drooglegging, een eiland op het droge werd. In de expositie zijn vele doe-dingen voor kinderen. Zij kunnen aan de slag als een archeoloog, of bedenken als dijkwerker hoe het wassende water tegen te houden. Bijzonder en leuk is de interactieve zandbak.

 

Voorverkoop en korting met Museumkaart


Voor een kaart in de voorverkoop betalen bezoekers €6,50. Kaarten aan de kassa zijn €7,50. Dit is dezelfde prijs als de toegang van Museum Schokland. Een kinderkaartje (6 t/m 11 jaar) is € 5,00. Voor kinderen t/m 5 jaar is de toegang gratis. Tijdens de Scandinavië Markt ontvangen bezoekers met een Museumkaart € 2,50 korting. Museumkaarthouders betalen in de voorverkoop € 4,- , maar dienen wel hun kaart dan nog te laten scannen bij de kassa van het museum. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.museumschokland.nl of aan de kassa van het museum en via de website en de kassa van Theater ’t Voorhuys.
 

De voorverkoop is van start!

Koop uw kaarten in voordelig de voorverkoop.

Volwassenen € 6,50
Museumkaart € 4,00
Kinderen 6 t/m 11 € 5,00

De Markt vindt plaats op het buitenterrein van Museum Schokland in de Noordoostpolder.

 

Kijk hier voor meer informatie.