Zomer op Schokland

Zomer op Schokland

23 jun
-
22 sep

Dit is de Zomer op Schokland;


Unieke land-art en poeziëroute 'Dichter op het Land' met twintig kunstwerken gemaakt door internationale kunstenaars! Loop over het prachtige voormalige eiland Schokland en ontmoet deze kunstwerken in hun nieuwe omgeving die perfect past! Projectleider van ‘Dichter op het Land’ is Pat van Boeckel van Rerun Productions; de club die onder meer verantwoordelijk was voor de succesvolle expositie 'Drift' in het Waterloopbos.

 

Maar ook; ieder weekend gratis toegankelijke optredens van o.a. dichters en muzikanten. Muziek, poezië, beeld en theater. Weten wat er dit weekend te beleven is op Schokland? Klik hier. Gedurende de hele periode van Zomer op Schokland is er een prachtige expositie te zien van fotografe Saskia Boelsums in de pastorie van de museumkerk.
Bekijk hier onze reclame van Omroep Flevoland die alvast een voorproefje geeft.
Of ga voor een impressie naar de website van Dichter op het Land. 

 

De route

Startpunt: Museum Schokland, waar een routekaart verkrijgbaar is in de vorm van een Poezie Plankje (ontworpen door Pat van Boeckel). Loop de route (ongeveer 6 km lang) en verzamel bij ieder kunstwerk een kaart (in de brievenbussen) met daarop het bijbehorende gedicht. Na afloop heb je zelf een gedichtenbundel samengesteld. 

 


De zomer sluiten wij af met... 

Locatietheatergezelschap Prins te Paard zal in de tweede helft van september een tiental voorstellingen spelen van het stuk ‘Blind Vuur’ op de Zuidpunt van Schokland. ‘Blind Vuur’ gaat over een oude vuurtorenwachter op Schokland, die na de drooglegging van de Noordoostpolder er maar niet aan wennen kan dat zijn zee verdwenen is. Een echte rauwe, poëtische en beeldende locatietheatervoorstelling op de voormalige zeebodem bij de Zuidpunt van Schokland. Een theaterbeleving zoals men die gewend is van Prins te Paard: vol vuur, passie en emotie.

Kaarten kun je boeken via Theater 't Voorhuys