Zomer op Schokland

Zomer op Schokland

23 jun
-
27 okt

Wegens succes is de kunstroute verlengd tot en met 27 oktober! De Expositie van Saskia Boelsums is tot en met 21 september te zien.

Dit is de Zomer op Schokland;


Unieke land-art en poëzieroute 'Dichter op het Land' met twintig kunstwerken gemaakt door internationale kunstenaars! Loop over het prachtige voormalige eiland Schokland en ontmoet deze kunstwerken in hun nieuwe omgeving die perfect past! Projectleider van ‘Dichter op het Land’ is Pat van Boeckel van Rerun Productions; de club die onder meer verantwoordelijk was voor de succesvolle expositie 'Drift' in het Waterloopbos.

Bekijk hier het werk van Pat van Boeckel - Het Misthoornhuisje
Bekijk hier onze promo op Omroep Flevoland die alvast een voorproefje geeft. Of ga voor een impressie naar de website van Dichter op het Land. 

Maar ook; ieder weekend gratis toegankelijke optredens van o.a. dichters en muzikanten. Muziek, poëzie, beeld en theater. Weten wat er dit weekend te beleven is op Schokland? Klik hier. Gedurende de hele periode van Zomer op Schokland is er een prachtige expositie te zien van fotografe Saskia Boelsums in de pastorie van de museumkerk.

De route

Startpunt: Museum Schokland, waar een routekaart verkrijgbaar is in de vorm van een Poëzie Plankje (ontworpen door Pat van Boeckel). Loop de route (ongeveer 6 km lang) en verzamel bij ieder kunstwerk een kaart (in de brievenbussen) met daarop het bijbehorende gedicht. Na afloop heb je zelf een gedichtenbundel samengesteld (bekijk hier hoe de Poezië Plankje in elkaar steekt).

Reacties van bezoekers:

Al honderden wandelaars hebben de kunstroute gelopen en de eerste reacties zijn lovend. “Wat ontzettend leuk bedacht, wij hebben genoten!”, “ Wat hebben wij een mooie dag gehad, zo leuk bedacht met die gedichten erbij” en “Prachtige kunst. Je komt op plekken waar je normaal gesproken helemaal niet komt. Een opsteker voor Schokland.”


De zomer sluiten wij af met... 

Locatietheatergezelschap Prins te Paard zal in de tweede helft van september een tiental voorstellingen spelen van het stuk ‘Blind Vuur’ op de Zuidpunt van Schokland. ‘Blind Vuur’ gaat over een oude vuurtorenwachter op Schokland, die na de drooglegging van de Noordoostpolder er maar niet aan wennen kan dat zijn zee verdwenen is. Een echte rauwe, poëtische en beeldende locatietheatervoorstelling op de voormalige zeebodem bij de Zuidpunt van Schokland. Een theaterbeleving zoals men die gewend is van Prins te Paard: vol vuur, passie en emotie.

Bekijk hier deel 1 van de voorbereidingen: het eerste decorstuk wordt geleverd.

Kaarten kun je boeken via Theater 't Voorhuys