Expositie van kinderkunst uit de Noordoostpolder

Aanspoelen op een onbekend eiland: verrassende kinderkunst op Schokland

11 t/m 30 april 2019
26 mrt
  • di 26 mrt - di 30 apr
    Museumkerk
    T 0527 760 630

Leerlingen van groep 5 t/m 8 van basisschool De Regenboog uit Creil en De Zeester uit Marknesse exposeren hun getekende eilanden op een voormalig eiland: bij Museum Schokland!

Cultuurbedrijf Noordoostpolder (afdeling Klas@Kunst) organiseert voor het derde jaar op rij het beeldend atelier in de klas; een impuls voor betekenisvol beeldend cultuuronderwijs op school.

Centraal staat hierbij het tekenen in dialoog, want door samen te praten en samen te tekenen kom je op nieuwe ideeën en oplossingen. Wat zie je eigenlijk op jouw eiland, wat is er gebeurd en wat zou je als eerste doen als je daar zou aanspoelen? Wat heb je nodig als je daar langer zou blijven? En wat doe je als er meer mensen aanspoelen?

Zo ontstaan er spannende, persoonlijke en ontroerende eilandverhalen. In de expositie nemen zo’n 50 schilderdoeken de kijker mee op ontdekkingsreis: toegankelijke, maar verrassend mooie kunst door kinderen!

De expositie Aanspoelen op een onbekend eiland loopt van 13 t/m 30 april in de pastorie van het kerkje op Schokland.