Genieten in de zomer op Schokland

Zomeractiviteiten voor kinderen

6 juli t/m 1 september
6 jul
1 sep

Iedere zondagmiddag:
Gratis rondleiding met museumgids om 14:00 uur.

Iedere dinsdag
Gratis rondleiding met museumgids om 14:00 uur.
Gratis kinderworkshops (doorlopend) tussen 12:00 en 16:00 uur.

Iedere dag:
Ontdek de geheimen van Schokland aan de hand van de speur-/doe route ‘Expeditie Schokland’ door het museum. Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Kosten € 2,50 per expeditie kit.
Nieuwe (natuur) speelelementen op het buitenterrein.

Woensdag 14 augustus - GEANNULEERD (wegens slechte weersvooruitzichten)
Verfrissend Schokland - Wateractiviteiten tussen 12:00 en 16:00 uur.
Kom lekker spetteren, spieteren en spateren met water! Op deze twee middagen zorgen wij (alleen bij mooi weer natuurlijk) voor diverse waterspelletjes en wateractiviteiten op ons terrein. Nat worden mag! Een handdoek meenemen is een aanrader…

Woensdag 21 augustus
Johannes ten Have (diverse malen) tussen 12:00 en 16:00 uur. (8+)
Johannes ten Have, troubadour van Schokland, vertelt en zingt over de geschiedenis van de Schokkers, vlak vóór, tijdens en na de ontruiming in 1859. Het zal je maar gebeuren dat je huis en haard op last van de koning moet verlaten! De originele verhalen en aansprekende liedjes worden begeleid op accordeon.

Woensdag 28 augustus
Abe de Verteller (diverse malen) tussen 12:00 en 16:00 uur.

In de dorpjes aan de Zuiderzee vertelden de vissers en boeren elkaar spannende verhalen over geheimzinnige wezens. Zo vertelden ze op Schokland over de heksen die storm brouwden in hun motteketel. In het dorpje Gaast wisten ze zeker dat de witte vrouwe de vogels en vissen van de Zuiderzee beschermde en in Volendam kwam er ooit een geheimzinnig veulen uit het water tevoorschijn. Ook kan je op verschillende plaatsen een mysterieuze stem uit de diepte van het water horen. Verhalenverteller Abe zal je al deze geheimen van de Zuiderzee en het eilandje Schokland vertellen!