Zomer op Schokland - Programma

Weekendprogrammering

23 juni - 22 september
23 jun
-
22 sep
  • zo 23 jun - zo 22 sep
    Museum Schokland
    T 0527 760 630

Dit is de weekendprogrammering van Zomer op Schokland. 

ZON 21 JUL

La Gionda
La Gionda speelt liederen en melodieën uit vele streken, van Jiddische muziek en Klezmer muziek, Roemeense zigeunermuziek, Ierse ballades, jigs en reels tot Nederlandse levensliederen.


Locatie: Museumrestaurant Schokland
Tijdstip: 15:30 uur & 16:30 uur

 

ZON 28 JUL

Trio CoMaRo

We zagen en hoorden ze al bij de opening van de Zomer Op Schokland (Lichtwachterswoning). Ditmaal op een lekkere luie zomerse zondagmiddag op het terras van het restaurant met een mooi gevarieerd luisterrepertoire uit de americana- en countryhoek. Driestemmige zang, subtiele gitaar en percussiebegeleiding en wereldklassiekers  van o.a. Neil Young, Ryan Adams, Townes van Zand, Nora Jones, Van Morrison  om er maar een paar te noemen.

 

Locatie: Museumrestaurant Schokland
Tijdstip: 15:30 uur


ZON 4 AUG

Philippe Elan & Reyer Zwart - Ma France en chansons
Een reis in chansons door het Frankrijk van Edisonwinnaar Philippe Elan…. Over de liefde uiteraard, maar zonder daarbij de literatuur, de maatschappij, de films, de kunst te vergeten.
 

Locatie: Museumrestaurant Schokland
Tijdstip: 15:30 uur


 

ZAT 10 AUG

Festival Via Musica - Marieke Schneemann
Marieke Schneemann, Fluit en Vital Stahievitch, piano met 'Grand jour de Paris'. Een Parijse zwarte merel droomt van een bos in melancholische tinten, verbeeld op een schilderij in het Louvre . Nu en dan opgeschrikt door volkse stemmen en schrille straatgeluiden, raakt hij bedwelmd door op de golven meedeinende boten, dragers van vergeten beelden. Au revoir! Werken van Fauré, Caplet, Poulenc, Messiaen en Debussy.

 

Locatie: Kerkje op Schokland
Tijdstip: 11:00 uur, 14:00 uur & 16:45 uur
 

ZON 11 AUG

Koerikoeloem
In 2020 op Oerol, maar nu al te zien op Schokland! De voorstelling wordt in de openlucht gespeeld in de speciaal hiervoor gebouwde klankinstallatie van de geluidskunstenaar Jan Heinke. De wind laat deze instrumenten als het ware zingen.


Locatie: Nader te bepalen/afhankelijk van het weer
Tijdstip: 15:30 uur


ZON 18 AUG

TALK – Pieterse, Van Pamelen & Schleipen)
Het wordt de meest onvergetelijke TALK ooit. Denkt hij. Helaas voor hem zijn er twee anderen die er net zo over denken. En voor ze het weten, zijn de heren verwikkeld in een woordenstrijd zonder weerga. Ze vullen en vallen elkaar aan, troeven elkaar af met “dansende powerpoint en woordgoochelarij” (Theaterkrant) en proberen het naar adem happende publiek voor zich te winnen.


Locatie: Nader te bepalen
Tijdstip: 14:30 & 15:30 uur


ZAT 24 AUG

KAJA
Vanuit de Scandinavische en Oost-Europese muziek nestelt Kaja zich tussen traditie en innovatie. In thuisland Zweden heeft het ensemble inmiddels een niet snel meer weg te denken plek weten te veroveren.


Locatie: Museumrestaurant Schokland
Tijdstip: 15:30 uur

 

ZON 25 AUG

Freek de Jonge met Band
Freek de Jonge behoeft nauwelijks nog introductie. Toen hij hoorde over ‘Zomer op Schokland’ bood hij spontaal zijn medewerking aan. “Ik kom, met muzikale begeleiding..” Hem kennende wordt dit een unieke performance.

 

Locatie: Voor ingang Museum Schokland
Tijdstip: 16:00 uur
Ook dit optreden is gratis toegankelijk. Reserveren is wel gewenst: publiciteit@museumschokland.nl Geef hierbij het aantal personen aan. 


ZON 25 AUG

Eric Vaarzon Morel & Eline
Vader en dochter bundelen hun muzikale krachten: hij, de gedreven maestro op de flamencogitaar, en zij, het nieuwe talent dat in kroegen en op podia haar kilometers aan het maken is.


Locatie: nader te bepalen
Tijdstip: 14:00 & 15:00 uur


 

ZAT 31 AUG

Mart Hillen
Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen is er zo één: hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar.


 

ZON 8 SEP

Literaire middag
Mario Withoud, auteur van de roman ‘Van Schokland gekomen’, leest voor uit zijn werk en treedt op met zijn trio ‘Echte Mensen’. Er zijn deze middag nog meer gastoptredens.


ZAT 14 & ZON 15 SEP

Open Monumentendag: Scratch
Tijdens het Open Monumentenweekend vindt bij de voormalige haven van Schokland een kunstmanifestatie plaats. In de Lichtwachterswoning geeft o.a. tekstschrijver/beeldend kunstenaar Peter Veen workshops creatief schrijven. Museum Schokland is tijdens de Open Monumentendagen gratis toegankelijk.

Kijk hier voor meer informatie over de activiteiten. 


ZAT 21 SEP

Concert Christelijk Mannenkoor & Canticum
Het Christelijk Mannenkoor Emmeloord bestaat al 40 jaar. De zangers hebben zich ruimschoots bewezen. Hetgeen blijkt uit het geven van concerten in het hele land en door medewerking te verlenen aan diverse radio- en televisieprogramma's.


ZO 22 SEP

Dernière: Prins te Paard – ‘Blind Vuur’
‘Blind Vuur’ is een rauwe, poëtische beeldende locatievoorstelling op de voormalige zeebodem bij de Zuidpunt van Schokland. Met maar liefst tien voorstellingen sluiten we de Zomer op Schokland af. Op zondag 22 september is de laatste voorstelling inclusief muzikale uitsmijter van ‘Scheepskameel’.

Blind Vuur speelt van 11 t/m 15 SEP en van 18 t/m 22 SEP. Bestel hier jouw kaarten.

 

Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud.