zo 13 okt - zo 26 apr
Klassiek

(GEANNULEERD) Klassiek op Schokland

13 oktober - 26 april
13 okt

In de maanden oktober tot en met april zijn er 8 concerten in het Museumkerkje op Schokland geprogrammeerd. De concerten beginnen om 11:00 uur. Kaartverkoop gaat via Theater 't Voorhuys. 

Zondag 13 oktober

Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk
Vanwege het succes van de vorige tournee gaat celliste Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals met de Russische pianiste Sofia Vasheruk op tournee door Nederland, Groot Brittannië, Italië en Duitsland.

Boek hier kaarten


Zondag 3 november

Festival Oude Muziek - Utopia
De zangers van het Belgische ensemble Utopia verweven Morales’ virtuoze meditatie met Gregoriaanse gezangen en motetten van Frans-Vlaamse tijdgenoten tot een betoverende soundtrack voor verstilling en bezinning.

Boek hier kaarten

Zondag 8 december

Noota Saxofoon Duo
Noota Saxofoon Duo is een jong en internationaal saxofoon duo bestaande uit Marijke Schröer (Nederlandse) en David Cristóbal Litago (Spanjaard). Het repertoire bestaat uit originele werken, transcripties en composities speciaal voor Noota gecomponeerd.  Dit spelen zij op verschillende saxofoons en dus verschillende bezettingen en in allerlei uiteenlopende stijlen.

Boek hier kaarten

Zondag 12 januari

Docenten Cultuurbedrijf Noordoostpolder - Nieuwjaarsconcert
Het wordt een mooie traditie: muziekdocenten van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder verzorgen een nieuwjaarsconcert in het museumkerkje op Schokland. Dat doen ze met een afwisselend programma van 60 minuten. In wisselende bezettingen wordt muziek uit verschillende stijlperioden ten gehore gebracht.

Boek hier kaarten

Zondag 16 februari

Apollo Ensemble - De fagot
De fagot fascineert al 500 jaar zowel publiek, als componisten en bespelers. In die tijd is er veel aan de fagot veranderd. Thomas Oltheten (dulciaan, fagot, basson) en Marion Boshuizen (orgel, klavecimbel, fortepiano) nemen u mee langs werken van onder andere Bertoli, Ortiz, Telemann en Leclair.

Boek hier kaarten

Zondag 8 maart

Festival Oude Muziek - Laurent Steward
Temperamentvol, alomvattend, bezield, geniaal: zo omschreef barokexpert Philippe Beaussant het oeuvre van Louis Couperin – een van Frankrijks grote klaviercomponisten. Laurent Steward, een klavierheld van vandaag beaamt dat volmondig. In de vijf suites van dit recitalprogramma volgt hij de sporen van zijn illustere landgenoot en is hij steeds verwonderd door de veelheid aan invloeden in inspiraties.

Boek hier kaarten


Zondag 29 maart

James Oesi
Contrabassist James Oesi (Londen 1988) is sinds zijn komst naar Nederland in 2009 een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als een van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s ook op grote podia zoals het Amsterdams Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en de Oosterpoort. 

Boek hier kaarten

Zondag 26 april

Esther Kuiper, Sven Weyens en pianist Maurice Lammerts
De veelzijdige Nederlandse mezzosopraan Esther Kuiper toert met verschillende gezelschappen (van de Nationale Opera tot de Nederlandse Reisopera) langs talrijke podia (o.a. Concertgebouw Amsterdam, en De Beurs in Brussel) in binnen- en buitenland. Samen met bas-bariton Sven Weyens en pianist Maurice Lammerts van Bueren brengen ze op Schokland een Mahler programma met liederen van hun recent verschenen CD.

In het weekend van 25 en 26 april vind ook het Museumweekend bij Museum Schokland plaats. Op beide dagen zijn er vertellingen en gratis rondleidingen. Meer informatie

Boek hier kaarten