Open Monumentendag

Open Monumentendag 2019

14 & 15 september
15 sep
11:00
  • zo 15 sep
    11:00 - 17:00
    Lichtwachterswoning
    T 0527 760 630

Tijdens de Open Monumentendagen 2019 (zaterdag 14 en zondag 15 september) is Museum Schokland gratis toegankelijk. Beide dagen zijn er ook gratis rondleidingen door het museum. 

Programma

Schrijfworkshops


Zaterdag 14 september
Lichtwachterswoning

 

In de Lichtwachterswoning houdt auteur Peter Veen deze middag een workshop ‘Creatief schrijven’. Schrijf je zelf, maar lukt het niet altijd? Of wil je graag schrijven, maar weet je niet hoe te beginnen? In deze workshop leer je hoe je het schrijfproces aanpakt en maak je kennis met de belangrijkste schrijfregels. Tijdens de workshop krijg je een aantal schrijfopdrachten zodat je de belangrijkste inzichten ook zelf toepast. Vanzelfsprekend is er ruimte voor je eigen schrijfvragen.

 

Peter Veen is schrijver van vrije en commerciële teksten. Hij heeft al ruim tweeduizend pagina’s fictie en non-fictie op zijn naam. Voor deelname aan de workshop kunt u zich inschrijven via publiciteit@museumschokland.nl. Voor deze workshop wordt een kleine vergoeding gevraagd.

 

 

Scratch


Zondag 15 september 11:00 tot 17:00 uur
Voormalige haven van Schokland

 

Rond de voormalige haven van Schokland vindt beide dagen een kunstmanifestatie plaats. Circa 20 kunstenaars zijn bij deze ‘Scratch’ betrokken. Vanuit uiteenlopende kunstdisciplines worden beide dagen interactieve workshops gehouden, waarbij het publiek wordt betrokken. Hierbij zijn ook kunstenaars aanwezig die deelnemen aan de kunstroute ‘Dichter op het Land’. Natuurlijk ontbreekt muzikale omlijsting niet. Voor een drankje kun je terecht in de tuin van de Lichtwachterswoning.