Locatietheater Prins te Paard

Blind Vuur

11 t/m 15 | 18 t/m 22 september
26 aug
-
22 sep

De vuurtoren staat, de radiomakers draaien overuren, het kostuum van Jacob is af, de regisseur smeedt plannen, de rode stoelen staan te drogen en het weer ziet er goed uit; Locatietheater Prins te Paard staat te trappelen om te gaan spelen!

'Blind Vuur' is gebaseerd op het verhaal van een van de laatste vuurtorenwachters van de Zuidpunt van het voormalige eiland. Deze plichtsgetrouwe man woonde op de eenzaamste en meest spookachtige plek van de Zuiderzee. Hij bezweek onder de grote druk toen hij er in een stormachtige nacht niet in slaagde het licht in de toren aan te houden, en er voor zijn ogen een schip verging.

 

'Blind Vuur' is een cross-over van grootschalig objecttheater, mime en radiohoorspel. En met een beetje geluk trakteren de weergoden je bovendien op een prachtige zonsondergang boven het polderlandschap.

 

Boek nu kaarten voor deze voorstelling via Theater 't Voorhuys. Prins te Paard speelt op 11, 12, 13, 14 & 15 september & 18, 19, 20, 21 en 22 september. Locatie? Schokland natuurlijk! 

 

Voorafgaand aan de voorstelling dineren? Dat kan bij Museumrestaurant Schokland. Het menu:

 

Proeverij van diverse voorgerechten, met onder andere rundercarpaccio, gerookte zalm, geitenkaas en een soepje.

Een keuze uit;
Pannetje met al het lekkers uit de voormalige zuiderzee, Schokker mixed grill, robuust gevulde wrap met geitenkaas en krokante brie

Een mix van Schoklands' zoetste lekkernijen