Activiteiten

Herfstvakantie 2019

12 - 27 oktober 2019
27 okt
00:00
  • zo 27 okt
    00:00 - 00:00
    Herfstvakantie 2019
    Museum Schokland

Museum Schokland is de plek voor nieuwsgierige onderzoekers en archeologen in spé. Ontdek het voormalige eiland in de Zuiderzee en ga binnen en buiten op avontuur. 

Activiteiten herfstvakantie

Je kunt bij Museum Schokland van alles beleven. Graaf archeologische en geologische  schatten op, bouw je eigen landschap in de interactieve zandbak, speel in onze natuurspeeltuin en doe mee met de extra activiteiten. 

In de herfstvakantie vinden er elke dag rondleidingen plaats. Een ervaren rondleider biedt informatie, vertelt leuke anekdotes en beantwoordt graag vragen. De rondleidingen zijn gratis en starten om 14.00 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk. 

Op zondag 27 oktober vindt een speciale kinderworkshop plaats van 12.00 tot 16.00 uur.  Ga creatief aan de slag en leer daarbij gelijk meer over de geschiedenis van het voormalige eiland. De workshop is geschikt voor kinderen van 6 jaar. 


Ga op expeditie!
Met onze speciale expeditiekit kun je al speurend en onderzoekend het eiland verkennen. De kit bestaat uit leuke doe-opdrachten die je spelenderwijs meer over de geschiedenis van Schokland leren. Extra leuk: speciaal voor de herfstvakantie hebben we een extra opdracht toegevoegd. In een speciale bak in het museum kun je gaan schatgraven. Er liggen bijzondere vondsten verborgen die je in een zakje kunt bewaren en als herinnering mee naar huis kunt meenemen. 

Openingstijden: tijdens de herfstvakantie zijn we elke dag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Ook op maandag 14 oktober en 21 oktober.