zo. 30 okt. 2022

Dominic Seldis en saxofonist Henk van Twillert

Klassiek op Schokland

Contrabassist/presentator Dominic Seldis en saxofonist Henk van Twillert brengen je een heerlijk concert vol prachtige muziek van o.m. Piazzolla, Bach, Albinoni en Louis Armstrong.

Dominic Seldis is vooral bekend als jurylid in ‘Maestro’ en presentator van diverse tv-programma’s. Zijn aanvoerdersrol bij het Koninklijk Concertgebouworkest combineert hij met virtuoze soloconcerten over de hele wereld. Henk van Twillert is al decennia een internationaal gevierd en geliefd saxofonist.

In DOUBLE Bass valt veel te lachen en te genieten. Seldis en Van Twillert combineren prachtige muziek met een vermakelijke presentatie. In een klassieke omgeving, maar ook met uitstapjes naar bijvoorbeeld jazz en tango.

Dominic Seldis
Seldis is de 1e solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest sinds 2008. Daarnaast is hij een veelgevraagd solist (o.m. bij het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest) en een geliefd kamermusicus. Het brede publiek kent hem vooral als tv-persoonlijkheid.

Seldis is gastdocent aan de Royal Academy of Music en het Trinity College of Music in Londen en aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij gaf masterclasses in o.m. New York, Helsinki, Beijing, Düsseldorf and Zürich.

Terwijl hij vooral een ‘klassiek musicus’ is, heeft Seldis ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij speelde in vele film- en tv-soundtracks (Harry Potter, James Bond, The English Patient, Dr. Who.) en trad op met verschillende popmusici (Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel, Giovanca). Hij wordt gevraagd als arrangeur en muziekregisseur en heeft zijn eigen pop-orkest ‘The Love Philharmonic’, voornamelijk bestaand uit leden van het KCO.

Henk van Twillert
Saxofonist Henk van Twillert studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Ed Bogaard waar hij zijn studie voor het solistendiploma met onderscheiding afsloot.

Hij richtte in 1979 het befaamde The Amsterdam Saxophone Quartet op wat succesvolle tours deed met o.a. Jaap van Zweden en Daniël Wayenberg. Opmerkelijke gebeurtenissen waren het slotconcert van de EXPO ’98 in Lissabon en de opening van het AJAX stadion Arena in Amsterdam.

Sinds 1993 nam Henk van Twillert verschillende CD’s op als solist met het  Amsterdam Soloist Quintet “Tango, a homage to Astor Piazzolla” en “Homage to Heitor Villa-Lobos”. Vanaf 2001 begon Henk van Twillert met het spelen en opnemen van de beroemde “Cello Suites” van Johann Sebastian Bach. In 2002 maakte Van Twillert een CD met Portugese fadomuziek: “Saudades”, in combinatie met de God Father van de Portugese Fado Carlos do Carmo, met wie hij onlangs op het mooie podium stond van het Amsterdams Carre.

Henk van Twillert is docent saxofoon aan de Superior School of Music and Performing Arts in Porto, Portugal, waar hij de internationaal saxofoongroep Vento do Norte formeerde wat vele tournees heeft gemaakt door Europe, de Carribean, Zuid en onlangs door Noord-Amerika.

Na 25 jaar als vast docent saxofoon aan het Amsterdamse Conservatorium te hebben gewerkt is hij daar nu als gastdocent werkzaam. Van Twillert combineert altijd de liefde voor muziek met het lesgeven in workshops, master classes en wereldwijde concerten met in zijn tas zijn speciale muziekprogramma voor kinderen “Stars of the Future”.