wo. 9 aug. 2023 - 14:30

Egalus (4+)

Zomer op Schokland

Klein Amsterdam Producties maakt een voorstelling van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022: Egalus van Marije Tolman. De voorstelling is gratis in combinatie met een geldig entreekaartje.

In de voorstelling gaat het over de Sjeestijd. Alles moest hoger, sneller, dieper en verder. Alleen Egalus deed er niet aan mee. Egalus stond stil en zag de schoonheid van alles, maar ook alle troep. Iedere dag prikte Egalus het bos schoon. Maar steeds vaker als het bos schoon was, lagen de duinen weer vol. En als de duinen leeg waren, lag het strand weer vol. Op een koude dag kon hij de rommel niet meer dragen. Boem! En toen stond alles stil.

‘Egalus’ is een voorstelling over om je heen kijken. Over de dingen echt zien. Over elkaar helpen en… over dieren met oranje hesjes.

Klein Amsterdam Producties ontwikkelt en produceert jeugdtheater. Zij bedenken concepten en koppelen daar de juiste artiesten en creatievelingen aan. Met artistieke teams maken zij vervolgens mooie, vrolijke en toegankelijke producties. Zo’n productie kan zowel klein- als grootschalig zijn en geschikt voor peuters, kleuters en jongste jeugd. Bekend van André het Astronautje, Boer Boris is de baas en in seizoen 2022/2023, Professor S.

Duur: 40 min

Zomer op Schokland

De voorstelling maakt deel uit van Zomer op Schokland. Museum Schokland organiseert deze zomer de vijfde editie op UNESCO Werelderfgoed Schokland. Het thema van deze editie is ‘Dichter op de toekomst’. Een hele zomer lang kunnen bezoekers terecht voor kunst, voorstellingen en activiteiten in de openlucht. Dit jaar wordt een gedichtenroute ontwikkeld die buiten het museumterrein loopt met gedichten die aansluiten op het thema