zo. 12 dec. 2021 - 11:00

Festival Oude Muziek: CONTACTUS (GEANNULEERD)

Klassiek op Schokland

De middeleeuwen en de vroege renaissance zijn het favoriete speelterrein van dit muzikale collectief rond Miron Andres (vedel). De leden van Contactus zijn, vanuit een gedeelde fascinatie voor de klanken en kleuren van de oudste oude muziek, altijd op een gezamenlijke ontdekkingstocht door eeuwenoud repertoire. In 2019 triomfeerde Contactus op het Internationaal Van Wassenaer Concours, waar het de juryprijs, de AVROTROS-prijs én een reeks concerten in het Seizoen Oude Muziek in de wacht sleepte.

Machaut: mijn hart, mijn kasteel, mijn schat
Als liedcomponist en dichter behoort Guillaume de Machaut tot de meest invloedrijke kunstenaars van de middeleeuwen. Een selectie uit de muziekstukken, brieven en geschriften van de veertiende-eeuwse pionier worden in deze voorstelling vervlochten tot een bitterzoet liefdesepos dat misschien wel eens het echte verhaal van Machauts gebroken hart zou kunnen zijn. De snaren en stem van het jonge ensemble Contactus lijmen de verschillende elementen aan elkaar.

Dit concert is onderdeel van de reizende concertserie Nieuw Land / Oude Muziek, samengesteld door de makers van het Festival Oude Muziek in samenwerking met de Flevolandse podia.

MUSICI

Angelica Monje, contralto
Fredrik Hildebrand, vedel
Miron Andres, vedel