vr. 30 sep. 2022

Herfstvakantie bij Museum Schokland

Beleef de herfstvakantie bij Museum Schokland. Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Zowel binnen als buiten is er bij het museum van alles te zien en te beleven!

KinderKunstRoute

Ontdek de kleurrijke KinderKunstRoute ‘Natuurlijk cultuur’.  Vier kunstenaars, uit Zwolle en de Noordoostpolder, hebben een deel van het museumterrein omgevormd tot de prikkelende en avontuurlijke kinderkunstroute, waar bezoekers worden uitgedaagd te kijken naar en kennis te maken met kunst, archeologie en het landschap.

Een hele tijd geleden lag er een klein eilandje in de Zuiderzee dat afscheid moest nemen van zijn bewoners omdat de zee te wild werd. Na vele jaren werd de zee een polderland, met bomen, planten en dieren. Nu wordt Schokland kunstmatig nat gehouden. Door al dat ingrijpen en teruggeven aan de natuur ontstaat er een vage, nieuwe grens tussen cultuur en natuur. Hoe zou het eiland eruit zien als er nooit was ingegrepen? Wat is nog natuurlijk? Welke sporen zijn achtergelaten? De vier kunstenaars, Aleks Deurloo, Almas Pieters, Melle Mijnhardt en Sigrid Spier, veranderden Schokland in een plek waar zij deze vragen aan de hand van beelden beantwoorden.

Het museum

Jonge bezoekers kunnen in het museum hun kennis over ijstijddieren testen of een paalworm van heel dichtbij bekijken. Ook buiten valt er volop te ontdekken en te beleven. Kinderen kunnen zich uitleven op de natuurlijke speelelementen. Schommelen, klimmen, wroeten in het zand of spelen met water, er is genoeg te beleven.

De echte avonturiers kunnen op expeditie gaan. Met onze speciale expeditie-kit kunnen kinderen al speurend en onderzoekend het eiland verkennen. De kit bestaat uit leuke doe-opdrachten die hen spelenderwijs meer over de geschiedenis van Schokland leert.

Maak ook kennis met onze museumkarakters Wollie, de wolharige mammoet, en Bollie, de zwerfkei. Zij leren je meer over de ijstijd en waar de zwerfkeien op Schokland vandaan komen. Help Wollie vervolgens om Bollie en zijn vriendjes in de zandbak terug te vinden. Verzamel de leuke gekleurde trommelsteentjes.