za. 20 aug. 2022 - 20:15

Klapstoelcabaret

Met Thijs van der Meeberg en Bovenste Knoopje Open Cabaret

KlapstoelKabaret is terug!

Het is een nieuwe klassieker op Schokland: het KlapstoelKabaret. Vanaf je eigen klapstoel genieten van jonge talenten uit de koker van Korthals Stuurman Theaterbureau, die nog niet eerder hebben opgetreden in de Noordoostpolder. Cabaret op een pop-up buitenpodium én dan ook nog eens op een fantastische locatie! Het is de bedoeling dat iedere bezoeker een eigen klapstoel meeneemt.

Thijs van de Meeberg

won de jury en publieksprijs van het Leidsch Cabaret Festival in 2015 en in 2018 het Stijgend Applaus Stipendium. Hij was columnist bij Frits! de stadsglossy van Eindhoven en samen met Remy Evers en Marco Lopes vormt hij de theatergroep Un, Dos, Stress. De Volkskrant noemde hem ‘een fijne Freek de Jonge light’ en Theaterkrant schreef: ‘Thijs van de Meeberg plakt een brede grijns op je gezicht die er in anderhalf uur niet meer af hoeft.’ In zijn voorstellingen reflecteert Thijs met zelfspot op zijn eigen leven en stapelt ogenschijnlijke simpele dilemma’s tot ze van wereldformaat zijn.

Bovenste Knoopje Open

is een kleinkunstgezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen. Met ruim 400 speelbeurten op hun naam en hun Nederlandstalige muziek die al bijna een half miljoen keer beluisterd werd, zijn deze vier jonge mannen met ontwapenend plezier aan de weg aan het timmeren. Ze stonden meermaals in het voorprogramma van Lucky Fonz III en speelden menig theater en vrijwel alle StuKaFesten van Nederland plat. De Theaterkrant noemt hen ‘een belofte’ en schreef: ‘Bovenste Knoopje Open luidt met Tijd Zat een nieuw tijdperk in voor de geëngageerde cabaretier.’ Over Sjoerd schreven ze: ‘Vertrouwelijk spreekt hij tegen de zaal, reageert ad rem op het publiek, persifleert ontspannen de uiteenlopendste personages, van seksist tot deftige huisdichter.’