di. 25 jan. 2022 - zo. 3 apr. 2022

Mysterieuze Landing

Tentoonstelling Aleks Deurloo Tijdelijke tentoonstelling

Stap in de wereld van tekenaar Aleks Deurloo (Emmen 1975) en maak kennis met zijn getekende denksporen. Aleks maakt tekeningen, strips en grafiek met onderwerpen, die het actuele nieuws omzeilen, maar juist wel gaan over geschiedenis of toekomstvisies. Hij put inspiratie uit sciencefiction, (film-)clichés, natuur, (pseudo-) wetenschap, organische, architecturale of fantastische creaties.

Aleks Deurloo maakt gebruik van diverse materialen en technieken zoals onder andere oliekrijt, acrylverf en zeefdruk. In zijn atelier in Zwolle werkt hij zowel toegepast (illustratie en animatie) als vrij (grafiek en tekenen). Op deze expositie is uitsluitend vrij werk te zien.

Kunstproject

Vanaf half februari wordt de expositie aangevuld met tekeningen, stripboekjes en kunstwerken, gemaakt door leerlingen van verschillende scholen voor primair en voortgezet onderwijs in de gemeente Noordoostpolder, waaronder de Roderik van Voorstschool en X-tuur. Samen met de kunstenaar en beeldend docenten van Cultuurbedrijf Noordoostpolder gaan zij op tekenavontuur. In de voetsporen van Aleks Deurloo tekenen de leerlingen hun eigen verhalen. De aanleiding is een mysterieuze landing op Schokland!