Het voormalige eiland Schokland en het Wederopbouwgebied er omheen vertellen een verhaal over 10.000 jaar leven met water in Nederland. In de bodem liggen vele archeologische bodemschatten en daarmee kent Werelderfgoed Schokland de langste bewonersgeschiedenis van Nederland. Om die reden plaatst UNESCO in 1995 het gebied van ruim 1300 hectare als eerste Nederlandse monument op de prestigieuze werelderfgoedlijst.
Museum Schokland geeft een fascinerend beeld van de geschiedenis van dit voormalig eiland in de Zuiderzee en wat daar aan vooraf ging. Museum Schokland is hét startpunt om het eiland verder te ontdekken. Tijdens Open Monumentendag, op 14 en 15 september, is Museum Schokland gratis te bezoeken.
Programma
Tijdens de Open Monumentendagen opent Museum Schokland de deuren tussen 11:00 en 17:00 uur en kan men kosteloos naar binnen. Speciaal voor dit weekend organiseren wij zondag 15 september een gratis lezing door Ronald Nijboer. Dat gaat over zijn boek ‘Wereldzee in de polder’. Meer informatie en reserveren voor de lezing kan via deze link.