za. 12 sep. 2020 - zo. 13 sep. 2020

Open Monumentendagen 2020

Gratis toegang met e-ticket Museum Schokland, Museum Schokland evenement

Een verlaten eiland in een wijds, vlak landschap. Een haven op het droge, waar ooit de Zuiderzee heer en meester was. Op Werelderfgoed Schokland ligt een eeuwenoud verleden klaar om ontdekt te worden… Museum Schokland vertelt het verhaal over een uniek stukje Nederland met zijn oorsprong in de voorlaatste IJstijd. Dwalend door de eeuwen en bijzondere archeologische vondsten komt de geschiedenis tot leven. Naast de vaste tentoonstelling staan regelmatig extra activiteiten gepland.

Zoals de de unieke openluchtexpositie EB, een kunstwandeling van 2,5 km langs het werk van 20 kunstenaars. Net als de succesvolle kunst -en poëzieroute ‘Dichter op het Land’ is dit project door gastcurator Pat van Boeckel vormgegeven. Een bijbehorend wandelplankje, met daarop de route, kun je in de museumwinkel aanschaffen.

Ook voor kinderen is er van alles te zien en doen. Test je kennis over ijstijddieren, bekijk een paalworm van heel dichtbij of ga aan de slag als dijkbouwer in de interactieve zandbak. Buiten gaat het avontuur verder; je kunt er schommelen, klimmen, spelen met water of wroeten in zand op zoek naar mooie stenen als een echte archeoloog.

Tijdens de Open Monumentendagen kun je het museum gratis bezoeken. Dit jaar is reserveren verplicht om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Een e-ticket met een tijdslot kun je gratis reserveren via onze website.