wo. 29 dec. 2021 - 13:30

Workshop visleer maken

Workshops

Wil jezelf ervaren hoe je van verse vissenhuiden een uniek vel visleer maakt? Museum Schokland biedt bezoekers gelegenheid tot het volgen van een workshop, onder deskundige leiding van circulair kunstenaar Happy van der Heide. Reserveer nu voor deze unieke workshop!

Je leert verse vishuiden grondig schoon te maken en ontdoen van schubben. Daarna wordt een milieuvriendelijke techniek behandeld hoe je de huiden kunt looien, een proces waardoor de huid wordt omgezet tot leer en niet langer naar vis ruikt. Afhankelijk van de looimethode en eindbewerking die je toepast, krijgt het leer de kwaliteit die je wilt hebben. Van zacht en soepel, tot stug en stevig leer. En naturel of geverfd in elke gewenste kleur. Het soepel maken van leer vergt enige inspanning, maar als eindresultaat heb je een uniek vel visleer in handen. De structuur van de schubben is prachtig zichtbaar, daardoor heeft het leer een chique uitstraling. Je gaat naar huis met twee unieke vellen kabeljauwleer en een nieuwe kijk op visleer.

Tijdstip: van 13.30 tot 16.30 uur
Kosten: € 12,50 per persoon, inclusief toegang Museum
Voor reserveren: kies ‘Koop tickets’ en selecteer 29 december

Voor deelname is online reserveren noodzakelijk. Bij deelname en/of een bezoek aan Museum Schokland is een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Lees meer over de getroffen coronamaatregelen op onze website.