Dagje uit met het gezin

Kom en ontdek Schokland!

Op het eiland Schokland, waar de wind met je haren speelt en de weidsheid als een zee de aandacht trekt, is de strijd tegen het water nog altijd tastbaar. Maar de zee is niet meer. Schokland is sinds de inpoldering in 1942 een eiland op het droge en is in 1995 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Je kunt uitstekend terecht op Schokland voor een heerlijk dagje uit met het hele gezin.  Museum Schokland is een uitstekende plek om je bezoek te starten.

Op de middeleeuwse terp Middelbuurt, een van de drie laatste woonterpen van het voormalige eiland, vind je Museum Schokland. Hier komt de het verhaal van vele eeuwen tot leven: de IJstijd, de eerste bewoners van 4500 voor Christus, de bijzondere geschiedenis van de latere schokkerbevolking en de ontstaansgeschiedenis van de Noordoostpolder. Een ongelooflijke rijkdom aan geologische, archeologische en historische schatten uit de bodem van Schokland schetsen het verhaal door de eeuwen heen. Terecht behoort Schokland tot Werelderfgoed van UNESCO.

Voor kinderen heeft Museum Schokland de speciale Expeditiekit om al speurend de verhalen van Schokland te leren kennen. Een echte paalworm op sterk water, zelf een archeologische vondst uitgraven en de bijzondere interactieve zandbak maken het voor de kids een spannenden onderneming. De Expeditiekit is tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar bij de kassa van het museum.

Wat is er nog meer te doen op Schokland?

Vergeet niet bij een bezoek aan Schokland ook een bezoek te brengen aan bezoekerscentrum De Gesteentetuin van het Flevolandschap. Voor een heerlijke koffie met gebak of een smakelijk lunch kun je terecht bij Museumrestaurant Schokland. Op afspraak kun je het eiland verkennen op de kar van Toerisme Schokland, onder begeleiding van een gids die het eeuwenoude verhaal vertelt. En wil je een lekkere fietstocht maken, dan huur je gewoon een fiets bij het museum. Wel even reserveren!

Ook voor fietsroutes, toeristische informatie over de omgeving en tips voor leuke overnachtingsadressen kun je terecht bij Museum Schokland.

Welkom en graag tot ziens!