KinderKunstRoute

Wondere WaterWezens

De KinderKunstRoute maakt dit jaar voor het eerst deel uit van Zomer op Schokland. Kunstenaars Sigrid Spier, Almas Pieters en Chantal de Wolde hebben het gebied onderaan de terp omgetoverd tot een kleurrijke, wondere wereld die zich dichter bij het water bevindt. Een wondere wereld die door wonderlijke wezens bewoond wordt. Houd je adem in en ogen goed open wanneer je de zeebodem bewandelt want je kunt ze overal tegenkomen. Ze voelen zich thuis onder, op en boven het water. De KinderKunstRoute is van juni t/m eind september te zien.

Het zijn wijze oude wezens die vanuit de oertijd zijn blijven hangen, nieuwe wezens die van verre oorden komen om op dit prachtige eiland tot rust te komen voor ze weer verder gaan en wezens uit andere werelden waarin alles wat je bedenkt werkelijkheid wordt.

Gratis kinderworkshops

De hele zomer organiseert Museum Schokland gratis kinderworkshops.

  • Tekenworkshop door Aleks Deurloo – Woensdag 14 juli – 13.00, 14.30 en 16.00 uur
  • Tekenworkshop door Aleks Deurloo – Woensdag 28 juli – 13.00, 14.30 en 16.00 uur
  • Tekenworkshop door Aleks Deurloo – Woensdag 18 augustus – 13.00, 14.30 en 16.00 uur

Stik

Is een samenwerking tussen illustrator Almas Pieters (Nagele) en illustrator/vormgever Sigrid Spier (Zwolle). Naast hun eigen beroepspraktijk realiseren zij samen projecten in opdracht, zoals ontwerp en vormgeving rondom locaties als evenementen, festivals en tentoonstellingen. Kleur, humor en inventiviteit zijn kenmerkend voor hun beeldtaal.

Sigrid Spier

Is iemand van weinig woorden en probeert met beeld, materiaal en techniek een verhaal over te brengen. Ze zoekt naar evenwicht en balans in materiaal, vorm, tekst en kleur en is veel bezig met het neerzetten van sferen. Veel van haar werk is opgebouwd uit lagen: papierlagen, inktlagen, digitale lagen. Elementen uit onder andere flora en fauna, landschappen en architectuur vertaalt ze naar geometrisch vormen en giet ze in een andere realiteit. www.sigridspier.nl

Almas Pieters

Is een materiaalfreak en liefhebber van huisvlijt uit oma’s tijd, met in het bijzonder een fascinatie voor draad/naald en textiel. Niet gehinderd door enige technische kennis bewandelt Almas gebaande paden op zoek naar nieuwe invalshoeken. Nietszeggende dagelijkse voorwerpen zijn voor haar ruwe diamanten.

Chantal de Wolde

Is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Zwolle. Ze is zelfstandig als vrij kunstenaar en als BIK docent. Veel van haar werk vindt inspiratie in de natuur. Met allerlei afval materialen creëert ze installaties en transformeert ze de omgeving. Haar beelden worden gekenmerkt door vele kleuren, ruwe materialen, natuurlijke en technische invloeden. Naast al deze elementen staat het hergebruik van materialen centraal in haar werk.

Kinderkunstroute

Wolharige Neushoorn

De wolharige neushoorn liep in dit gebied rond toen de ijstijd eindigde en schokland nog geen eiland was. Dit gegeven diende als inspiratie voor het kunstwerk. De twee meter hoge wolharige neushoorn, ingetapet met grijs geverfde tape en staand op een bonte stellage, steekt goed af tegen de omgeving en valt op door het kleurgebruik. Door dit kunstwerk wordt zo op een creatieve en speelse manier teruggekeken naar de geschiedenis.

Flora Flamingo

De Flamingo behoort tot de nieuwste dierlijke inwoner van Flevoland. Daarom verdient deze nieuwe inheemse diersoort een standbeeld. Door dit kunstwerk, Flora Flamingo wordt op een creatieve en speelse manier gekeken naar de huidige flora en fauna. Het vormt een mooi duo met een van de oudste dieren de Wolharige Neushoorn.

Aleks Deurloo

Aleks Deurloo is tekenaar. Hij houdt van een beetje vieze kleuren en van een opgeruimd atelier. Hij tekent met oliekrijt, acrylverf, Oost-Indisch inkt, (kleur)potloden, stiften en balpennen. Meestal op papier. Hij krijgt inspiratie en zin om dingen te maken van kitsch, wansmaak, (film-)clichés, natuur, (pseudo-)wetenschap en organische, architecturale of fantastische creaties.

Coverafbeelding: Aleks Deurlo

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder