Kunstwandeling ‘Eb’

Laat je vanaf 26 juli verrassen en inspireren op Schokland! Dan start de unieke openluchtexpositie EB, een kunstwandeling van 2,5 km op het voormalig eiland langs het werk van 20 kunstenaars.


Nadat het coronavirus ons als een vloedgolf overspoelde, lijkt de eb te zijn ingezet. Nu stelt zich de vraag wat er achter blijft aan waardevolle ervaringen, nieuwe inzichten, inspiratie of afgedankte spullen en opvattingen? Met de kunstwandeling EB doen we een voorzichtige poging het tij te keren en bewegen we mee op de golven. We brengen de cultuur terug naar het publiek. De deelnemende 20 kunstenaars maken werken waarmee zij de bezoekers willen inspireren, verwonderen en ook confronteren. In een gebied waar kunst geen vanzelfsprekendheid is en op een locatie waar eb vooralsnog de status quo heeft.  

 

Bezoekers kunnen genieten van de prachtige kunstwerken die op en rondom het museum zijn te zien. Dit alles op het mooie werelderfgoed Schokland, het voormalige eiland in de Zuiderzee. Het weidse, groene landschap biedt rust en ontspanning aan de wandelaars. De kunstwandeling is van 26 juli tot 26 oktober te zien. Net als de succesvolle kunst –en poëzieroute ‘Dichter op het Land’ wordt dit project door gastcurator Pat van Boeckel vormgegeven in opdracht van Cultuurbedrijf Noordoostpolder/ Museum Schokland.

Deelnemende kunstenaars zijn:

Linda Verkaaik, Lucia Loren, Imke Rust, Karen Macher Nesta, Elena Reaelli, Sally Kidall, Merel Holleboom, Jeffry Koopman, Clemens Maasen, Pieter van de Pol, Rolina Nell, Sigrid Hamelink, Hester Pilz, Karin van der Molen, Kaneli & Smit, Mathijs Muller, Anthea Simonds, Olaf Mooij, en Pat van Boeckel

Met ondersteuning van id11, het Flevo-landschap en mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds.

Let op: De tweede helft van de route loopt over onverharde paden en is daardoor niet goed begaanbaar voor mindervaliden.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder