Schoklandtoer: Motor toertocht vanaf Schokland van Motoplus

De Schoklandtoer

Het motormagazine Motoplus heeft recent een Werelderfgoed Lezerstoer georganiseerd. Tien MotoPlus-lezers kregen een midweek of weekend lang de beschikking over een nieuwe Kawasaki Versys 1000 NL Edtition om deze bijzondere plekken te bezoeken. Zo ook Schokland.

De route begint en eindigt bij Museum Schokland (< 120KM) en gaat grotendeels door de Noordoostpolder. Daarnaast kom je ook door het Nationaal Park Weerribben-Wieden en Giethoorn. Aangeraden tussenstops zijn de Orchideeënhoeve voor liefhebbers van exotische flora en Het Hof van Holland in Oldemarkt waar je heerlijk kunt lunchen. Verder kun je beginnen of eindigen met heerlijke koffie of lunch bij Restaurant en Museum Schokland. Aanrader is ook de nieuwe expositie van Musuem Schokland die de bezoeker letterlijk meeneemt door de bijzondere geschiedenis, vanaf de ijstijd tot nu.

Lees hier over de Schoklandtoer motorroute van Motoplus en download de route (beschikbaar in verschillende GPS bestandsformaten).