Burgemeesterserfgoed

Burgemeester Aucke van der Werff vertelt over Schokland binnen de reeks Burgemeesterserfgoed. Lees het hier.

De Europese Commissie heeft 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het Nederlandse thema luidt: Erfgoed verbindt, Europa inspireert. Een prachtig motto, waarmee we als erfgoedorganisaties extra aandacht kunnen geven aan hoe ons erfgoed verbonden is met mensen, hun geschiedenis en hun verhalen.

Het Oversticht geeft in onze prachtige regio inhoud aan dit Europees jaar van het Cultureel Erfgoed. Een van de activiteiten is dat ze pronkstukken uit de regio online verzamelen om zo een beeld te schetsen van het erfgoed in onze achtertuin. Hiertoe zijn in het project Burgemeesterserfgoed alle burgemeesters binnen het werkveld van het Overschticht, 33 in totaal, gevraagd een voor hen bijzondere plek aan te dragen.