Vacatures!

In 1995 is het voormalig eiland Schokland met omgeving geplaatst op de prestigieuze werelderfgoedlijst van UNESCO. Het staat symbool voor Nederland en de relatie met en de strijd tegen het water. Centraal gelegen op dit eerste Nederlandse werelderfgoed vind je museum Schokland. De historische kerk uit 1834 en de opvallende houten museumgebouwen vormen een markant punt in het moderne landschap van de Noordoostpolder. In het museum ontdek je het geheim van dit unieke stukje Nederland. De vaste tentoonstelling en het buitenterrein geven een beeld van de bewogen historie van het eiland Schokland én wat vooraf ging.

Museum Schokland heeft verschillende (vrijwillige) vacatures:

• Gidsen

Ter versterking van ons team museumgidsen zoekt museum Schokland enthousiaste mensen die rondleidingen in het museum willen verzorgen.
Voel jij je verbonden met de Noordoostpolder en met de bijzondere geschiedenis van Schokland? Vind je het leuk dit met anderen te delen?
Dan is rondleider op werelderfgoed Schokland wellicht iets voor jou!

Wat bieden wij:
- een degelijke training als museumgids op Schokland;
- werken in een klein enthousiast museumteam;

- werken binnen een groter team van het Cultuurbedrijf;

- een hele fijne werksfeer;
- reiskostenvergoeding;
- korting op activiteiten binnen het Cultuurbedrijf Noordoostpolder;
- een goede begeleiding;

- we bieden jou de kans om de bijzondere geschiedenis van Schokland en de Noordoostpolder over te dragen op anderen, zodat deze bewaard blijft;
- werken op een wereldplek om trots op te zijn!

Wat verwachten wij:
- een goede beheersing van de Nederlandse taal;
- representatief;

- dat je het leuk vindt om het museum en datgene waar het voor staat te vertegenwoordigen;
- interesse in historie en in die van Schokland in het bijzonder;
- het leuk vinden met mensen om te gaan;
- een flexibele inzet, ook in de weekenden;
- voor onze buitenlandse gasten zoeken we ook mensen die de Engelse en/of Duitse taal beheersen.

Heb je belangstelling voor bovenstaande vrijwilligersfunctie, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de conservator van het museum Henk Kloosterman via telefoonnummer 0527 - 760630.

• Vrijwilligers voor het kinderteam

We willen graag voor Museum Schokland een kinderteam opzetten. De leden van dit team ontwikkelen samen een leuk en gevarieerd aanbod kinderactiviteiten en zijn inzetbaar op de woensdagmiddagen, de weekenden, in vakanties en op aanvraag voor kinderfeestjes. We verwachten natuurlijk niet dat je er altijd bij bent, het team zal onderling rouleren binnen een rooster en naar beschikbaarheid.

Wat bieden wij:
- een degelijke training als kinderactiviteitenbegeleider op Schokland;
- werken in een klein enthousiast museumteam;

- werken binnen een groter team van het Cultuurbedrijf;

- ruimte voor eigen inbreng;

- een hele fijne werksfeer;
- reiskostenvergoeding;
- korting op activiteiten binnen het Cultuurbedrijf Noordoostpolder;
- een goede begeleiding;
- werken op een wereldplek om trots op te zijn!

Wat vragen wij:

- dat je goed en ervaren met kinderen kunt omgaan;

- dat je dat ook leuk vindt;

- dat je het leuk vindt om samen te werken met je collega-vrijwilligers;

- dat je flexibel inzetbaar bent (uiteraard in overleg!);

- dat je bereid bent om je wat te verdiepen in de geschiedenis van Schokland;

- dat je die kennis kunt vertalen naar leuke kinderactiviteiten;

- dat je een VOG kunt overhandigen.

Heb je belangstelling voor deze leuke vrijwilligersfunctie voor het kinderteam, of wil je meer informatie? Bel dan museum Schokland en vraag naar Laïs Veening: 0527 - 760630.