Uitreiking Van der Lijn onderscheiding

De Van der Lijnonderscheiding wordt, zo mogelijk, jaarlijks door de gemeente Noordoostpolder uitgereikt aan een amateurgeoloog die zich binnen dit vakgebied bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt.

 

De Commissie Van der Lijn-Boelen-Hellinga reikt dit jaar op 6 april in het kerkje van Museum Schokland de P. van der Lijnonderscheiding uit aan Mark Elisabeth Jozef Bosselaers uit Berchem (België). Bosselaers is voorgedragen omdat hij met name specialist is in fossiele zeezoogdieren. Hij levert een grote bijdrage aan het onderzoek en aan de collecties van Belgische en Nederlandse Musea. Hierdoor is Mark een belangrijke schakel in het onderzoek in beide landen.
De laudatio zal uitgesproken worden door de heer Klaas Post, die de onderscheiding in 2003 ontving.

 

De P. van der Lijnaanmoedigingsprijs wordt uitgereikt aan Ibe Arjan van Oort uit Nistelrode. Hij ontvangt de prijs omdat hij op een enthousiaste en deskundige wijze de door hem opgedane kennis van de geologie en paleontologie overbrengt aan amateurgeologen.

 

De feestelijke bijeenkomst begint om 12.00 uur. De onderscheidingen worden uitgereikt door de heer Harald Bouman, burgemeester van de gemeente Noordoostpolder.

 

Op de foto is Mark Bosselaers te zien tijdens een bottenvistocht.