Vacature Medewerker Marketing en PR

Stichting Cultuurbedrijf Noordoostpolder bouwt mee aan een creatieve samenleving in de Noordoostpolder door de inwoners op gastvrije, prikkelende en verbindende wijze kunst, cultuur en erfgoed te laten beleven. Stichting Cultuurbedrijf Noordoostpolder bestaat uit 4 onderdelen op 3 locaties: Het Cultuurbedrijf (Centrum voor Amateurkunst en Cultuureducatie), Kunstuitleen Emmeloord, Museum Schokland en Theater ’t Voorhuys.

 

Het marketingteam van Cultuurbedrijf Noordoostpolder bestaat uit 3 parttime medewerkers. De taakverdeling in het team is nog in ontwikkeling. Het team gaat de slag maken naar meer onderlinge samenwerking: van 3 min of meer zelfstandige werkende marketeers per locatie naar een team van marketing- en communicatiespecialisten die goed weten wat er leeft bij de gemeenschap en het aanbod daarop optimaal laten aansluiten.

 

De nieuwe collega heeft zijn/haar werkplek bij Museum Schokland, onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed, en werkt geregeld op de andere locaties of bij partners. Schokland is uniek: de prehistorische hoofdstad van Nederland, een plek die duizenden jaren doorlopend bewoond is geweest, eiland op het droge en nu omringd door innovatieve landbouw en een weidse polder. De mooiste werkplek van de Noordoostpolder!

 

Wegens vertrek is een vacature ontstaan voor een:

 

Medewerker Marketing en PR 0,6 fte
(gemiddeld 21,6 uur per week)

 

Functie:

Waar de andere 2 marketingcollega’s zich bezig houden met markt- en publieksonderzoek, strategische merkcommunicatie en online en offline promotie
met het accent op cultuureducatie en het theater, zoeken wij een nieuwe collega met ervaring in toerisme en recreatie, erfgoed- en/of museumpromotie.


Taken:

Je stelt marketing- en communicatieplannen op en draagt zorg voor de uitvoering. Daarnaast laat je promotie-uitingen en -materialen maken en ontwikkel je (toeristische) arrangementen en evenementen. Je bepaalt mede het activiteitenjaarplan van Museum Schokland en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het museum binnen het samenwerkingsverband UNESCO Werelderfgoed Schokland. Je werkt samen met marketingcollega’s, de medewerker zakelijke verhuur en natuurlijk de collega’s in het museumteam. Je bent indien nodig aanwezig bij activiteiten in weekenden en in (school)vakanties.


Profiel:

  • als basis heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
  • je hebt minimaal 5 jaar ervaring in de functie van medewerker marketing en pr, bij voorkeur bij een museum, een erfgoedlocatie en/of in het toerisme;
  • jouw communicatievaardigheden, in woord en beeld, offline en online, zijn uitstekend;
  • mensen zien jou als stressbestendig en besluitvaardig: in een hectische omgeving bewaar je de rust, bewaak je de uitgezette lijnen en realiseer je jouw doelen en taken;
  • je kunt snel schakelen, bent gastvrij en een teamspeler.

 

Aanbod:

  • een zeer afwisselende baan binnen een enthousiast en ambitieus team;
  • een parttime dienstverband voor 0,6 fte (gemiddeld 21,6 uur per week);
  • een contract voor bepaalde tijd met een optie voor een contractverlenging;
  • functieschaal 10 en overige arbeidsvoorwaarden volgens de cao Kunsteducatie.

 

Informatie:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annemarie de Boer-Penders, medewerker Marketing en PR, op telefoonnummer 0527-760606 of a.deboer-penders@cultuurbedrijfnop.nl.

 

Sollicitatie:

Je kunt je sollicitatie uiterlijk tot 28 juni 2019 per e-mail richten aan Jolien Klinkhamer, medewerker P&O: j.klinkhamer@cultuurbedrijfnop.nl.

 

Procedure:

Het eerste kennismakingsgesprek zal plaatsvinden op woensdag 10 juli. Het tweede gesprek staat gepland op vrijdag 12 juli. Graag hier rekening mee houden.