Scholieren bedenken creatieve pakketten voor Schokland

Leerlingen van X-tuur, de zelfsturende leerweg van het Zuiderzee College in Emmeloord, hebben op maandag 4 november hun prototypes voor Schokland gepresenteerd. De scholieren werkten in het kader van een bijzondere projectweek aan creatieve opdrachten die de bekendheid van werelderfgoed Schokland moeten vergroten. Museum Schokland en de afdeling educatie van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder kozen als opdrachtgevers 3 prototypes die doorontwikkeld gaan worden in de praktijk.

Museum Schokland wil graag meer kinderen en jongeren kennis laten maken met het bijzondere en betekenisvolle werelderfgoed Schokland en de bekendheid hiervan vergroten. De scholieren van X-tuur zijn met deze opdracht aan de slag gegaan.  Zij leerden gedurende een intensieve projectweek meer over de rijke geschiedenis van het voormalige eiland. Zo luisterden zij naar verhalen over het eilandleven en volgden zij een workshop tekenen op locatie. Vervolgens werken zij in kleine groepjes een volle week aan het ontwikkelen van een prototype voor een prentenboek, een speurtocht en een vlog over Schokland. De prototypes moesten aansluiten bij de huidige en toekomstige educatie-ontwikkeling van het museum.

Op maandag 4 november vond de gezamenlijke afsluiting bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder plaats. De leerlingen presenteerden hun prototypes in de grote zaal en vertelden hoe zij daarbij te werk waren gegaan. Opvallend was de grote creativiteit en betrokkenheid van deze jonge makers. Denise Gehla (marketing/pr Museum Schokland) en Monica Sierat (educatie Cultuurbedrijf Noordoostpolder) kozen uit alle creatieve projecten 3 protoypes die het best aansluiten bij het  ‘pakket van eisen’ vanuit het museum. Deze prototypes worden nu verder doorontwikkeld, zodat deze uiteindelijk voor educatiedoeleinden gebruikt kunnen worden. Een nieuwe en waardevolle samenwerking, waarbij school en museum elkaar optimaal kunnen versterken!

Meer informatie via Denise Gehla, marketing & PR: d.gehla@museumschokland.nl