Flevoland en de Tweede Wereldoorlog

In november vindt bij Batavialand in Lelystad de aftrap plaats van het project 'Flevoland en de Tweede wereldoorlog', waarin er wordt gezocht naar 50 foto’s over dit onderwerp.

Het project maakt deel uit van het landelijke project 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s'. In 2019 en 2020 staan we stil bij het feit dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. In het kader van dit jubileum worden inwoners gestimuleerd om de meest aansprekende foto’s bijeen te brengen.

Op 15 januari 2020 wordt de provinciale keuze van 50 foto’s bekend gemaakt. Van deze keuze wordt een pop up tentoonstelling gemaakt die door de provincie reist. De provinciale foto’s maken vervolgens ook kans op een plek in de landelijke expositie ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’ die vanaf 31 maart 2020 te zien zal zijn in de entreehal van de Tweede Kamer.

Foto’s van Flevoland en de Tweede Wereldoorlog kunnen digitaal ingezonden worden via info@batavialand.nl. De foto’s kunnen ook persoonlijk afgeven worden bij Batavialand in Lelystad (Henk Pruntel) of bij Museum Schokland in Noordoostpolder (Henk Kloosterman). Inlevertermijn is 6 januari 2020.

Het project Flevoland en de Tweede Wereldoorlog is een samenwerkingsproject van Batavialand, Canon Noordoostpolder, Cultuur Historisch Centrum Noordoostpolder, Het Flevolands Archief, Museum Nagele, Museum Schokland, Omroep Flevoland, de provincie Flevoland, Stichting Ongeland, Stichting Urk in Oorlogstijd, en Urker Museum Het Oude Raadhuis.