Cultuureducatie Primair Onderwijs

Met Cultuurbedrijf Noordoostpolder ontdek je Werelderfgoed Schokland op een actieve manier. Met creatieve workshops op deze bijzondere plek komt de geschiedenis tot leven. Zo leer je jezelf en je eigen omgeving beter kennen en wordt cultuur een echte beleving. 

Er zijn twee modules 'Speuren op Schokland' en 'Tijdmachine'. Tijdens 'Speuren op Schokland' speur je naar de geheimen van dit 'vergeten eiland'. Deze workshops worden begeleid door een vakdocent i.s.m. Museum Schokland. 
 

Onder de module 'Speuren op Schokland' vallen:
'Op een eiland' voor Groep 1-3, 1,5 uur, locatie is de eigen school, kosten: 105 euro.  'Wonderkist' voor Groep 3-4, 1,5 uur, locatie is Museum Schokland, kosten 105 euro.  'Expeditie Schokland' voor Groep 3-6, duur 1,5 uur, locatie is Museum Schokland, kosten 140 euro inclusief expeditiekit. 
 

Kijk hier voor meer inhoudelijke informatie over deze drie workshops. 

Onder de module 'Tijdmachine' vallen: 'Prehistorie: leven op de klei', 'Middeleeuwen: de roofridders van Kuinre' en 'De Schokkers: vissers van de Zuiderzee'. Deze zijn alledrie geschikt voor Groep 5-8. Locatie van de modules is Museum Schokland, kosten zijn 105 euro en de duur is 1,5 uur. De workshop 'Pioniers: van hier tot aan de horizon'  is ontwikkeld voor Groep 7-8. De prijs, duur en locatie zijn hetzelfde.

Elke module bestaat uit een voorbereidende les (door de leerkracht op school), een excursieworkshop (door een vakdocent op Schokland) en een verdiepende les (door de leerkracht op school). 
 

Kijk hier voor meer informatie over deze modules.