Plan je bezoek

Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Zowel binnen als buiten is er bij het museum van alles te zien en te beleven!

Bezoekers dienen voorafgaand aan hun museumbezoek online of telefonisch een kaartje te reserveren, ook als men in het bezit is van een museumkaart of kortingskaart. Om te voorkomen dat het te druk wordt, werken wij met tijdsloten. Er is een maximum van 40 bezoekers per tijdslot. Om goed zicht te houden op het aantal mensen in het museum, vragen wij bezoekers om hun tickets (ook museumkaarten en vrijkaarten) te laten scannen aan de balie.

Het is tevens mogelijk om telefonisch een ticket te bestellen. Dit kan dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.

Aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus
Hygiëne

Het gebouw wordt intensief schoongemaakt door onze schoonmakers en medewerkers. Zij zullen regelmatig de balie, deurklinken, pinautomaat en toiletten desinfecteren. Daarnaast zijn er op diverse plekken op het museumterrein desinfectiemiddelen aanwezig.

Volg de looprichting

In het museum hebben we met vloerstickers een duidelijke route aangebracht. Dit is éénrichtingsverkeer. Binnen het gebouw hanteren we de 1,5 meter regel. Wij verzoeken gezinnen of huishoudens om bij elkaar te blijven.

In het museum

De museumzalen, de museumkerk en de pastorie zijn geopend. De twee zandbakken in de vaste tentoonstelling zijn afgedicht, maar er is voor de jonge bezoekers nog voldoende te doen. Bekijk het overzicht van onze kinderactiviteiten. Daarnaast is het aantal zitplaatsen in de filmzaal gehalveerd. De kerkbanken zijn (tijdelijk) uit de kerk verwijderd. Er zijn tijdelijk Schokkerhuisjes geplaatst in de kerk met leuke speelopdrachten voor kinderen.

De winkel, toiletten en het restaurant zijn open.

Groepen

Helaas is het momenteel niet mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Ook verhuren wij geen ruimtes aan externen.

Gezondheidsklachten

De richtlijnen voor hoesten/niezen in de ellenboog en handen wassen blijven gelden. Tevens willen we de RIVM-regels met betrekking tot verkoudheidsklachten benadrukken:

  • Heeft u verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis en ziek uit. Heeft u 24 uur lang geen klachten, dan mag u weer naar buiten.
  • Heeft u verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis en ziek uit. Heeft u huisgenoten, dan mogen zij ook niet naar buiten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, is het toegestaan om weer naar buiten te gaan.

Wij vragen bij binnenkomst aan u of u klachtenvrij bent.

Museum Schokland heeft het recht om bezoekers te weigeren.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder