Plan je bezoek

Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Zowel binnen als buiten is er bij het museum van alles te zien en te beleven.

Vanaf woensdag 19 mei 2021 is het museum gedeeltelijk geopend. Alleen het buitenterrein en de Museumwinkel zijn toegankelijk. Tijdens deze gedeeltelijke openstelling geldt een sterk gereduceerd tarief van € 2,50 voor een bezoek aan het buitenterrein.

Bezoekers dienen voorafgaand aan hun museumbezoek online of telefonisch een kaartje te reserveren, ook als men in het bezit is van een museumkaart of kortingskaart. Om te voorkomen dat het te druk wordt, werken wij met tijdsloten. Er is een maximum van 25 bezoekers per tijdslot. Om goed zicht te houden op het aantal mensen in het museum, vragen wij bezoekers om hun tickets (ook museumkaarten en vrijkaarten) te laten scannen aan de balie.

Het is tevens mogelijk om telefonisch een ticket te bestellen. Dit kan van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Let op: Honden mogen wel mee in de museumshop en horeca, maar zijn niet welkom in het museum. De enige uitzondering hierop is tijdens het weekend van de Scandinavië Markt. Hulphonden mogen vanzelfsprekend het gehele jaar mee.

Een veilig bezoek

Voor een veilig bezoek aan Museum Schokland zijn alle maatregelen getroffen. Museum Schokland hanteert het Museumprotocol, zoals vastgesteld door de Museumvereniging. Om een veilig bezoek te garanderen, gelden binnen het museum de volgende aanwijzingen:

  • Online of telefonisch reserveren is verplicht;
  • Houd in het museum altijd anderhalve meter afstand;
  • In de Museumwinkel is het dragen van een mondkapje verplicht;
  • Desinfecteer vaker je handen;
  • Kom niet naar het museum indien je klachten hebt;
  • Volg de aanwijzingen van de medewerkers op;
  • Houd rekening met elkaar.

Een volledig overzicht van de getroffen maatregelen en het veiligheidsprotocol zijn te vinden op deze pagina.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder