Maatregelen in verband met het coronavirus

Een veilig bezoek

Voor een veilig bezoek aan Museum Schokland zijn alle maatregelen getroffen. Museum Schokland hanteert altijd de meest recente versie van het Museumprotocol, zoals vastgesteld door de Museumvereniging. Deze is onderaan de pagina te vinden.

Om een veilig bezoek te garanderen, gelden binnen het museum de volgende aanwijzingen:

• Draag een mondkapje;
  • Online of telefonisch reserveren is verplicht;
  • Houd in het museum altijd anderhalve meter afstand;
  • Desinfecteer vaker je handen;
  • Kom niet naar het museum indien je klachten hebt;
  • Volg de aanwijzingen van de medewerkers op;
  • Houd rekening met elkaar.
Online reserveren

Voor een bezoek aan het museum is het online of telefonisch reserveren van een kaartje met tijdslot verplicht. Per tijdslot is er plaats voor 25 bezoekers.

Hygiëne

Het gebouw wordt intensief schoongemaakt door onze schoonmakers en medewerkers. Zij zullen regelmatig de balie, deurklinken, pinautomaat en toiletten desinfecteren. Daarnaast zijn er op diverse plekken op het museumterrein desinfectiemiddelen aanwezig.

Volg de looprichting

In het museum hebben we met vloerstickers een duidelijke route aangebracht. Dit is éénrichtingsverkeer. Binnen het gebouw hanteren we de 1,5 meter regel. Wij verzoeken gezinnen of huishoudens om bij elkaar te blijven.

In het museum

De museumzalen, de museumkerk en de pastorie zijn geopend. De twee zandbakken in de vaste tentoonstelling zijn afgedicht, maar er is voor de jonge bezoekers nog voldoende te doen. Bekijk het overzicht van onze kinderactiviteiten. Daarnaast is het aantal zitplaatsen in de filmzaal gehalveerd. De kerkbanken zijn (tijdelijk) uit de kerk verwijderd.

De winkel en toiletten zijn open. Het restaurant is gesloten.

Groepen

Helaas is het momenteel niet mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Ook verhuren wij geen ruimtes aan externen.

Gezondheidsklachten

De richtlijnen voor hoesten/niezen in de ellenboog en handen wassen blijven gelden. Tevens willen we de RIVM-regels met betrekking tot verkoudheidsklachten benadrukken:

• Heb je verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis en ziek uit.
  • Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis en ziek uit. Heeft u huisgenoten, dan mogen zij ook niet naar buiten.

Wij vragen bij binnenkomst aan of jeklachtenvrij bent. Museum Schokland heeft het recht om bezoekers te weigeren.

Museumprotocol

De meest recente versie van het Museumprotocol, zoals uitgebracht door de Museumvereniging, is hier te vinden.

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder