Prijsvraag

Via dit formulier (link) kun je meedoen aan de prijsvraag. Het formulier opent in een nieuw venster. Wil je meer lezen over de gezichtsreconstructie?

Geef de prehistorische bewoner van Schokland een naam

Museum Schokland schrijft een prijsvraag uit en laat publiek meedenken over een naam voor een prehistorische bewoner van Schokland. Haar schedel werd in 1990 opgegraven. Aan de hand van een professionele gezichtsreconstructie brengt Museum Schokland deze vroege polderbewoner tot leven. De schedel is in bruikleen van Provinciaal Depot voor Bodemvondsten Flevoland/Batavialand, welke toestemming heeft gegeven voor onderzoek en reconstructie. De gezichtsreconstructie en naam worden tijdens de Archeologiedagen 2021 bekendgemaakt, op vrijdag 18 juni. De winnaar ontvangt – naast de toekenning van de naam en een eervolle vermelding – gratis entree voor Museum Schokland en een privérondleiding. Lees hier (link) het hele persbericht.

Voorwaarden

  • Iedereen woonachtig in Nederland mag één inzending insturen;
  • Het verzilveren van de prijs – gratis toegang voor twee personen en een rondleiding – geschiedt in overeenstemming met Museum Schokland en vindt plaats wanneer de coronamaatregelen niet van kracht zijn;
  • Alleen inzendingen die uiterlijk 10 mei 2021 zijn ingestuurd maken kans in de shortlist te worden opgenomen;
  • De shortlist wordt samengesteld door medewerkers van Museum Schokland;
  • Over de uitslag en toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd;
  • Medewerkers van Cultuurbedrijf Noordoostpolder en hun naaste familie zijn uitgesloten van deelname;
  • De prijs is persoonsgebonden en staat op naam van de winnaar. De prijs is niet overdraagbaar, inwisselbaar of uit te keren in geld of voor andere producten of diensten. Bij weigering of niet aanvaarding van de prijs of de aan de prijsvraag verbonden voorwaarden, zal de prijs niet worden uitgekeerd.