Deelnemers

Scandinaviëmarkt 2022

Deze lijst wordt steeds verder aangevuld

Bloodaxes

Voel je welkom bij de vikingen van de Bloodaxes Sibbe, die het dagelijkse leven van een vikinggemeenschap uit de vroege middeleeuwen tot leven brengen.  Neem een kijkje bij de ambachten, zoals houtbewerking, leerbewerking, smeden, hand- en naaldwerk; ga in gesprek met deze handelaren en ambachtslieden of stel een vraag aan de vechters. Misschien tref je het en zijn ze net aan het trainen, of met hun wapens en uitrusting bezig.

Handdraaimolen ‘De Groene Draeck’

Het rinkelen van de kettingen, het gepiep van het rad; ambachtelijke handdraaimolen ‘Groene Draack’ neemt je mee terug naar het jaar 819. Haar donkergroene kleur en eenvoudige uiterlijk zorgen een attractie voor jong en oud! Natuurlijk fantastisch voor kinderen, maar de Groene Draack (of zoals de Vikingen haar noemden: Grøn Drakkar) kan ook met gemak het gewicht van acht volwassen Vikings aan. Wil jij ook een rondje zweven op haar vleugels?

Erik de Viking

Hij maakt authentieke Vikingvoorwerpen van leer (waaronder leren buideltjes). Demonstratie en kinderen kunnen met Erik een klein leren voorwerp maken.

Smederij De Doler

Smederij De Doler is een Arts & Crafts hobby-bedrijf. Zijn passie voor het smeden levert bijzondere producten op. Soms verkoopt hij zijn producten op festivals en via webwinkels zodat hij weer materiaal kan kopen om nieuwe kunstvoorwerpen te kunnen maken. De Doler draagt zijn kennis van het smeden graag over en hij organiseert soms workshops.