Scandinaviëmarkt 2023

6 & 7 mei 2023, 10.00 - 17.00 uur

Op zaterdag 6 en zondag 7 mei organiseert Museum Schokland de tiende editie van de Scandinavië markt op UNESCO-Werelderfgoed Schokland. Een heel weekend lang kan de Scandinavië-liefhebber zijn hart ophalen aan alles wat er op dat gebied te vinden is. Koop hier je tickets en bespaar € 1,50. Heb je een Museumjaarkaart? Dan ontvang je in de museumwinkel € 4,- retour. Lees hier meer veel gestelde vragen.

Standhouders

De markt heeft ruim tientallen kramen vol Scandinavische producten; de sfeervolle stands staan verspreid over het museumterrein en bieden alles op het gebied van wonen, design, reizen, eten, mode & handvaardigheid. Bekijk hier alle standhouders.

Randprogramma

Naast de vele kramen is er ook een afwisselend randprogramma met muziek, vertellingen, workshops en demonstraties, zoals houtsnijden en leer bewerken. Lees hier meer over het programma en de muziek.

Museum Schokland

Bezoekers van de Scandinavië markt hebben met hun entreekaartje ook toegang tot de tentoonstellingen van Museum Schokland. In het museum gaat de bezoeker op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Schokland, dat in 1995 door Unesco uitgeroepen werd tot Werelderfgoed. Bewandel een tijdspad vanaf het ontstaan in de voorlaatste ijstijd en ontdek alles over tienduizend jaar bewoningsgeschiedenis, het zware eilandleven en de strijd tegen het water. De presentatie in het museum sluit af bij het moment toen Schokland uiteindelijk, na de drooglegging, een eiland op het droge werd. Ook voor de jonge bezoeker valt er genoeg te beleven: van de interactieve zandbak in het museum tot de natuurlijke speeltuin op het buitenterrein.

UNESCO-Werelderfgoed Schokland

Een bezoek aan de Scandinaviëmarkt is een uitstekende kans om het hele Werelderfgoedgebied te ontdekken. Kom in aanraking met stilte, het (agrarische) landschap, de weidsheid van de polder en de unieke natuurwaarden van voormalig eiland Schokland. Op en rondom dit gebied, nu in beheer door Stichting het Flevo-landschap, zijn sporen teruggevonden van prehistorische bewoning. Nu vind je hier een bijzondere mix van polderlandschap en Nieuwe Natuur. De archeologische schatten en de bijzondere cultuurhistorie zorgden ervoor dat Schokland in 1995 het eerste Nederlandse UNESCO Werelderfgoed werd.

Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website of aan de kassa van het museum, Middelbuurt 3, 8319 AB Schokland. Meer informatie via info@museumschokland.nl.