Vier seizoenen en meer werk van Renze Koenes

Expositie van 9 juli t/m 2 oktober

Voor deze expositie heeft Renze Koenes een aantal wandelingen op het voormalig eiland gemaakt en bijzondere plekken in tekeningen vastgelegd in een uitvouwbaar schetsboek.

Uiteindelijk hebben de wandelingen geleid tot een reeks over de vier seizoenen, die sterk verwijst naar het landschap van Schokland, maar ook als zelfstandige serie kan worden beschouwd. De tentoonstelling is aangevuld met werk uit het oeuvre van de kunstenaar.

Renze Koenes verbeeldt in verschillende technieken alledaagse onderwerpen, waarbij hij de suggestie van ruimte en stofuitdrukking ondergeschikt maakt aan een tamelijk onverwacht spel van vormen, patronen, contrasten en kleur. Ondanks de vervormingen die hij welbewust toepast blijven de afgebeelde voorwerpen en huiselijke scènes uit de omgeving van de kunstenaar herkenbaar.

Renze Koenes (Castricum, 1963) studeerde in 1988 af in illustratieve vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten ‘Constantijn Huygens’ in Kampen. Sindsdien houdt hij zicht bezig met vrij tekenen, het maken van schilderijen, wandschilderingen en grafiek. Hij doceert parttime aan de Jan de Bouvrie Academy in Deventer.

9 juli t/m 2 oktober 2022
Expositie te zien in de Pastoriezaal van de Museumkerk

9 & 10 juli
Kunstenaar Renze Koenes aanwezig vanaf 13.30 uur

2 oktober
Feestelijke afsluiting van de tentoonstelling