Zomer op Schokland 2021

Internationale kunst- en poëzieroute 'Dichter op het water' en voorstellingen in Museumtuin

Schokland is deze zomer weer dé locatie voor een cultureel festival. Het Cultuurbedrijf Noordoostpolder organiseert van juni tot en met oktober de ‘Zomer op Schokland’. Op en rondom het Museumterrein worden in de weekenden diverse live optredens gegeven, allemaal in het overkoepelende thema ‘poëzie’. Deze derde editie van Zomer op Schokland wordt wederom georganiseerd in samenwerking met Het Flevo-landschap. Bovendien voert de kunst- en poëzieroute, alsmede enkele locatievoorstellingen, door het bijzondere natuurgebied van Werelderfgoed Schokland.

Agenda

Jellyfish in Concert
16 juli (Museumtuin) Kaartjes >>
Internationale kunst- en poëzieroute ‘Dichter op het water’
18 juli (opening) t/m 31 oktober Meer informatie & kaartjes >>
KinderKunstRoute
27 juni t/m 31 oktober
Muziek- en theaterprogrammering
27 juni t/m 21 augustus

Bekijk de hele programmering >>

Internationale kunst- en poëzieroute ‘Dichter op het water’

De kunstwerken worden vergezeld door relevante en speciaal geselecteerde poëzie. De route start bij Museum Schokland op de terp Middelbuurt en leidt vervolgens over het voormalige eiland richting de terp De Zuidert. Voor de beste beleving is een routeboekje beschikbaar. Deze kan digitaal gereserveerd worden en is af te halen bij de kassa. Naast de kunstroute is er in Museum Schokland een wisseltentoonstelling te zien rondom het thema ‘Dichter op het Water’. Curator van ‘Dichter op het Land’ is Pat van Boeckel van Rerun Productions. Van Boeckel stelde in 2019 de succesvolle kunstroute ‘Dichter op het Land’ samen en in 2020 de geprezen kunstroute ‘EB’. Dichter op het Water opent op 18 juli. Hierna is de route t/m 31 oktober te bezichtigen. Meer informatie >>

Dichter op het Water

KinderKunstRoute

Voor de jonge gasten is een speciale Kinderkunstroute samengesteld. De kleurrijke en avontuurlijke KinderKunstRoute bevindt zich op het museumterrein en is met een regulier entreekaartje gratis te beleven. Tijdens de hele zomervakantie worden bovendien gratis kindervoorstellingen, -workshops en –activiteiten aangeboden. Deze zijn ook gratis toegankelijk. Wel is een reservering en een regulier entreekaartje vereist. Beleef de KinderKunstRoute van 27 juni t/m 31 oktober.

KinderKunstRoute

 

 

Dit is Cultuurbedrijf
Noordoostpolder