ma. 17 jun. 2024

Zomer op Schokland geopend door staatssecretaris Fleur Gräper

Op UNESCO Werelderfgoed Schokland werd zaterdagmiddag 15 juni het culturele programma Zomer op Schokland geopend. Dat gebeurde door Fleur Gräper-van Koolwijk, Staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, die het startschot gaf voor een zomer vol locatietheater, kinderactiviteiten en kunst in de openlucht. 

Zomer op Schokland

Het voormalig eiland is deze zomer weer dé locatie voor theater in de openlucht en andere activiteiten. Zo keert Compagnie Dakar terug met een nieuwe voorstelling. Na de zeer succesvolle voorstelling ‘De Kersentuin op Schokland’, speelt het gezelschap deze keer een locatievoorstelling over het verleden, het heden en de toekomst van Schokland. Daarnaast organiseert Museum Schokland in samenwerking met Eva Vriend een gezellige middag waarbij het verhaal van de eilandperiode van Schokland centraal staat. Dit jaar zijn de succesnummers als KlapstoelKabaret en Fietscabaret ook weer onderdeel van het programma. De allerkleinsten kunnen elke woensdag een leuke kinderactiviteit beleven.

Stormkanon afgeschoten

De staatsecretaris liet tijdens de opening het stormkanon op het museumterrein afgaan. Zij gaf hiermee het startschot voor de culturele zomer op Schokland. Voorafgaand aan de officiële opening was er een rondetafelgesprek met de betrokken makers. Zij bespraken met de staatssecretaris hoe zij met kunstactiviteiten het verhaal van Schokland tot leven brengen. Zoals dit gebeurt met de tentoonstelling Queen Anne, een samenwerking tussen Museum Schokland en Batavialand.

Foto’s: Sjors Evers