zo. 3 sep. 2023

Black Pencil Soundscapes

Zomer op Schokland

Een zondag lang kun je genieten van de klanken van Ensemble Black Pencil. Maar liefst 2 keer speelt dit unieke ensemble: tijdens een soundwalk over het voormalige eiland en bij Museum Schokland. Je hoeft het eiland niet te verlaten – en de uitvoeringen zijn gratis!*

Wandeling van 2,5 kilometer tussen Lichtwachterswoning de terp Middelbuurt en basis van de mini-composities. Op ong. 5 plekken langs deze route worden de (solo) stukken gespeeld door leden van Black Pencil.

  • Laat je verrassen door de splinternieuwe minicomposities geïnspireerd door Schokland! Componisten uit de hele wereld hebben korte muziek stukken geschreven voor de unieke bezetting van Black Pencil (blokfluit, panfluit, altviool, accordeon, slagwerk).
  • In een minuut tijd vertellen componisten uit 36 landen hun eigen verhaal over Schokland, met een rijke muzikale fantasie. Tijdens de wandeling hoor je de leden van Black Pencil live optreden.

Op het programma staat ook de cd-presentatie ‘Black pencil op Schokland’. Het ensemble startte in 2022 een meerjarige samenwerking met UNESCO Werelderfgoed Schokland. Black Pencil lanceerde een internationale oproep voor composities genaamd BLACK PENCIL IN SCHOKLAND PRIZE. Nieuw werk van ongeveer een minuut, geschreven voor een van de instrumenten van Black Pencil, volledig geïnspireerd door Schokland. Het resultaat is prachtig en verrassend.

*(in combinatie met een geldig entreekaartje)