Voor kinderen

In en rondom het museum

Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Zowel binnen als buiten is er bij het museum van alles te zien en te beleven!

Jonge bezoekers kunnen in het museum hun kennis over ijstijddieren testen of een paalworm van heel dichtbij bekijken. Of zij gaan aan de slag als archeoloog of dijkbouwer. Bijzonder is de interactieve zandbak, waar bezoekers een eigen landschap kunnen bouwen.

Ook buiten valt er volop te ontdekken en te beleven. Kinderen kunnen zich uitleven op de natuurlijke speelelementen. Schommelen, klimmen, wroeten in het zand of spelen met water, er is genoeg te beleven.

Maak kennis met onze museumkarakters Wollie, de wolharige mammoet, en Bollie, de zwerfkei. Zij leren je meer over de ijstijd en waar de zwerfkeien op Schokland vandaan komen. Help Wollie vervolgens om Bollie en zijn vriendjes in de zandbak terug te vinden. Verzamel de leuke gekleurde trommelsteentjes en bewaar deze in het leuke Wollie-bewaardblikje. Deze is aan de kassa van de museumwinkel verkrijgbaar.