zo. 10 dec. 2023 - 16:30

Kamermuziek door Igor Popov

programma Chiaroscuro
Geniet samen met je familie of vrienden van een muzikale en smakelijke avond. Operazanger Igor Popov en pianist Mark Toxopeus geven zondag 10 december een intiem concert in de museumkerk op Schokland. Het programma CHIAROSCURO is een driedelige concert en omvat muzikale composities van Duitse en Italiaanse componisten, evenals een aantal Russische en Oekraïense volksliederen. Ook kan je enkele solostukken horen van de Nederlandse pianist Mark Toxopeus. Dit evenement start met klassieke kamer muziek in de bijzondere historische museumkerk en eindigt met een diner in het intieme sfeervolle restaurant.

Igor Popov
Popov is geboren in de voormalige Sovjet-Unie en heeft gestudeerd in Rusland. Hij heeft muzikaal en vocaal onderwijs genoten aan de conservatoria van Sint-Petersburg en Moskou. Zingen in Italië en andere Europese landen heeft zijn vocale capaciteiten uitgebreid. ‘Het is nu tijd om Nederland kennis te laten maken met mijn muziek,’ aldus Popov. De operazanger wil kamermuziek toegankelijk maken voor een groot publiek. ‘Mijn missie is om de puurheid van klassieke muziek over te brengen bij mensen. Het concert heeft de naam ‘‘Chiaroscuro’’ meegekregen; dat impliceert een tegenstelling, zoals het leven kan zijn. Aan de ene kant licht en liefdevol, en aan de andere kant donker en dramatisch.’

Het concert begint om 16.30 uur. De zaal is open vanaf 16.15 uur.

Diner
Aansluitend na het concert, rond 18:00 uur, vindt het 3-gangen diner plaats in het restaurant van het museum. Bestel het diner eenvoudig mee met de tickets voor het concert.