do. 27 jul. 2023 - vr. 25 aug. 2023

Poëziewandelingen met Thom Ummels

Zomer op Schokland

Tijdens de ‘Zomer op Schokland’ is dichter Thom Ummels ‘poet in residence’ op Werelderfgoed Schokland. Hij verzorgt in die rol poëziewandelingen voor belangstellende bezoekers van het museum. De bijzondere poëziewandelingen kennen drie elementen: poëzie, informatie en beweging.

Uiteraard staan poëzie en de voordracht van passende gedichten centraal, maar daarnaast vertelt de dichter het een en ander over het voormalig eiland Schokland en het omringende nieuwe polderland. Derde element is een ontspannen wandeling over een deel van Schokland.

Thom Ummels draagt gedichten voor van Nederlandstalige dichters die direct of indirect met de locatie te maken hebben. Ook draagt hij gedichten voor van eigen hand. Deelnemers worden tijdens de wandeling uitgenodigd te reageren op de voorgedragen gedichten.

Data

De poëziewandeling wordt gehouden op donderdagen en vrijdagen:

DO 27 & VR 28 JUL – GEANNULEERD
DO 3 & VR 4 AUG
DO 10 & VR 11 AUG
DO 17 & VR 18 AUG
DO 24 AUG

Tijd: 14.00 uur (max. 90 min)

Aanmelding is mogelijk als groep, maar ook individueel.

Minimaal 6 en maximaal 20 personen.
Deelname:€ 18,50 per persoon
De prijs is inclusief voordrachten, wandeling, entreekaart Museum Schokland en koffie met Schokkerbrok.

Goed om mee te nemen.

  • Wandelschoenen
  • Een paraplu tegen regen én/of zon

Gedichtenroute

Thom Ummels is ook gastredacteur van de Gedichtenroute die deze zomer op Schokland is uitgezet. Hij heeft een selectie van 20 gedichten gemaakt, waarvan de tekst op borden is gezet. De gedichten hebben een relatie met het voormalig eiland, de zee en de toekomst. Met behulp van deze poëzieborden is een wandelroute uitgezet.