vr. 05 mei. 2023

Vacature medewerker Publieksontvangst

Museum Schokland zoekt een nieuwe collega voor publieksontvangst.

Museum Schokland

Als eerste Nederlandse locatie geplaatst op de werelderfgoedlijst van UNESCO heeft Schokland een verhaal te vertellen. Het verhaal van de strijd die de Nederlander heeft gevoerd – en nog steeds voert – tegen het water. Het verhaal van de inpoldering. In Museum Schokland kunnen bezoekers uit binnen- en buitenland kennismaken met de unieke waarden van een uniek eiland: Schokland. De vaste tentoonstelling geeft een beeld van de bewogen geschiedenis van het eiland Schokland vanaf de voorlaatste ijstijd tot aan de inpoldering en alles wat daar tussen ligt. Daarnaast organiseert het museum publieksevenementen zoals Scandinavië markt, Museumweekend, Open Monumenten dagen en Nationale Archeologiedagen.

Museum Schokland is onderdeel van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Een zelfstandige stichting dat verder bestaat uit de onderdelen Muzisch Centrum, Theater ’t Voorhuys, Eut de Kunst Urk en Kunstuitleen Emmeloord. Cultuurbedrijf Noordoostpolder wordt gezien als een belangrijke partner van en pijler binnen de gemeente. Er werken circa 90 personen, waarvan ongeveer de helft als zelfstandig ondernemer, en zo’n 50 vrijwilligers.

Museumwinkel

De museumwinkel is dé plek voor een uniek cadeau of leuk souvenir. Boeken, ansichten, producten uit de tentoonstelling, streekproducten worden zo lokaal mogelijk ingekocht. De museumwinkel is veelal het eerste contact van de bezoeker met het museum en zoals bij elk bezoek zijn de eerste minuten van een verblijf cruciaal voor de algehele ervaring. Wij bieden een gastvrij en professioneel ontvangst en voorzien de bezoekers van de benodigde informatie voor een aangenaam verblijf.

Wat ga je doen?

Als publieksmedewerker ben jij multi-inzetbaar in het museum. Je staat op de winkelvloer en bent het eerste aanspreekpunt voor de bezoeker. Je verkoopt entreebewijzen voor het museum en de mooiste producten. Als verkoper help jij onze bezoeker met het maken van de juiste keuze en draag je zorg voor een correcte afhandeling aan de kassa. Je zorgt ervoor dat bestellingen die binnenkomen op de juiste manier worden verwerkt en dat de winkel er altijd netjes uitziet. Je bent verantwoordelijk voor het opstarten en afsluiten van de kassa’s. Het aannemen van de telefoon en ondersteunende taken voor de afdelingen museum, museumwinkel en PR behoren tot je takenpakket. Wij zoeken een proactieve, flexibele en enthousiaste collega die net als wij gelooft dat je met een warm welkom het verschil kunt maken.

Lijkt het je leuk? Lees hier waar je jouw motivatie naar toe kan sturen.