do. 03 aug. 2023

Laat je al wandelend inspireren door Werelderfgoed Schokland

Schokland, een eiland op het droge. Een stuk Flevoland met duizenden jaren geschiedenis. Een poëtisch landschap, vol nieuwe natuur en verborgen verhalen. Een inspiratiebron voor velen. Ontdek, tijdens een wandeling van ongeveer zes kilometer, hoe de unieke combinatie van de rijke geschiedenis, de erfenis van de voormalige bewoners en de ligging in de nieuwe polder nog niets aan actualiteit heeft verloren. In een audiotour neemt Bas Visscher je mee langs de rand van het noordelijke deel van het voormalige eiland.

Tijdens de wandeling hoor je gesprekken met historicus en schrijver Eva Vriend en muzikant Jorge Isaac van ensemble Black Pencil. Luister naar de verhalen van Schokland en ontdek hoe tot op de dag van vandaag deze historische plek een inspiratiebron is voor velen, in binnen- en buitenland.

De audiotour is te luisteren via de izi.TRAVEL-app. Je hebt hiervoor alleen een telefoon, een koptelefoon en internet nodig. Daarnaast is de audiotour ook als podcast beschikbaar, zodat je ook vanuit huis kunt luisteren. 

Luister hier de audio of podcast