Muziek

Scandinaviëmarkt 2024

Duo Törv

Tijdens de Scandinavië markt kun je Duo Törv overal op het terrein tegenkomen. Ze spelen nyckelharpa en zullen mooie voornamelijk Zweedse melodieën ten gehore brengen. De nyckelharpa is een traditioneel Scandinavische snaarinstrument.

Flevox

Flevox is een vocalgroup met 24 zangers en zangeressen en met hun prachtige arrangementen, mooi stemverdeling en goede sfeer graag geziene gasten bij allerlei gelegenheden. Zowel a capella als met begeleiding van piano of gitaar zullen ze op zaterdag Scandinavische nummers ten gehore brengen. Verspreid over de dag verzorgt het ensemble vier optredens in de museumtuin. Voor meer informatie: www.flevox.nl

Gott Folk

Gott Folk! (“goed volk!”) brengt pakkende muziek uit Zweden. Jos Koning (een halve Zweed na jaren arbeid in het hoge noorden) en alleskunner Leo de Kruis, twee door de wol geverfde folk-entertainers, nemen je mee op een muzikale reis. Jos is virtuoos op de nyckelharpa, dat intrigerende Zweedse strijkinstrument met zijn monumentale klank. Leo stelt daar een stevige accordeon- of bouzouki-begeleiding tegenover. Dit noordelijke feest moet je niet missen!

Celtic Constellation

Celtic Constellation bestaat uit twee jonge, enthousiaste muzikanten met een passie voor Keltische en Scandinavische volksmuziek. Op de Scandinavië markt zullen Judith en Boet vooral muziek uit Zweden ten gehore brengen. Gewapend met viool, bouzouki, accordeon en twee paar stembanden zullen ze de veelal traditionele melodieën in een modern jasje steken.